Last van misselijkheid? Er bestaat een natuurlijke oplossing!

Laatst bijgewerkt: November 2017
nausee-de-grossesse_5465494-1.jpg

nieuws

Iedereen heeft al eens last van misselijkheid. Het kan op eender welk moment voorvallen, en daardoor je dag danig in de war sturen. Maar wist u dat er, naast alle chemische medicijnen, ook een natuurlijke oplossing bestaat, die meer en meer wordt gebruikt en aanbevolen? 

Misselijkheid is een vaak voorkomend symptoom dat verschillende oorzaken kan hebben: een slechte spijsvertering, zwangerschap, reisziekte, chemotherapie, stress, infecties, zware pijn, onaangename geuren, vergiftiging, … 

En hebt u al ooit gehoord van functionele dyspepsie ? Men heeft het er niet vaak over, maar dit is een chronische aandoening die ongeveer 20% van de volwassenen treft. Functionele dyspepsie uit zich vooral in  een opgeblazen gevoel, pijn, misselijkheid, oprispingen, en dit vaak na een maaltijd. Dit komt omdat de maag niet uitzet zoals dat zou moeten tijdens of na een maaltijd, wat zorgt voor een overvol gevoel en dus een trage en slechte spijsvertering.  
Er bestaan wel heel wat medicijnen tegen misselijkheid, maar het merendeel veroorzaakt net het tegenovergestelde effect…


En wat als u eerst gember zou testen ?

19710501_b8ec35ce-381a-40a7-843a-b3cb860bca20-1.jpg
Vooral gebruikt in de Aziatische keuken, is de gemberwortel meer en meer gekend als middel tegen misselijkheid en braken.

Er werd met name aangetoond dat gingerolen, de actieve bestanddelen van gember, ervoor zorgen dat onze maag sneller leeg raakt en krampen doen afnemen om braken te voorkomen. Gingerolen hebben ook invloed op de overdracht van bepaalde informatie naar de hersenen en voorkomen op die manier vervelende reacties van het organisme (zoals reisziekte bij voorbeeld).

Doeltreffend en zonder bijwerkingen!

Met een door het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) erkende efficiëntie en gedocumenteerd met talrijke studies, is gember niet toxisch en veroorzaakt geen ongewenste bijwerkingen. Deze Aziatische specerij blijkt het ideaal alternatief te zijn voor gewone behandelingen tegen misselijkheid, zoals bijvoorbeeld producten op basis van domperidon waarvan de gevaren nu voor iedereen bekend zijn.
Het is ook interessant te weten dat, gezien zijn grote veiligheid, gember kan gebruikt worden vanaf het begin van de zwangerschap en gedurende de borstvoeding.

Gember eten, is dat voldoende?

De hoeveelheid actieve bestanddelen in elke wortel kan verschillen naargelang het klimaat, de aard van de bodem of het oogstseizoen. Het volstaat dus niet om deze specerij in uw maaltijden te verwerken om van zijn krachten te genieten. Kies liever voor tabletten die geformuleerd zijn met gestandaardiseerde extracten om de kwaliteit en de doeltreffendheid te garanderen. Voor een optimale efficiëntie, zal het equivalent van 1000 mg gember poeder aanbevolen worden. Vraag uw apotheker of uw arts om raad indien u twijfelt over de concentratie van een product op basis van gember.

bron: ingezonden mededeling
verschenen op : 02/11/2017 , bijgewerkt op 02/11/2017