Wil je er aantrekkelijk uitzien? Draag rood

Laatst bijgewerkt: October 2017 | 1 reacties
123-vr-mooi-rood-lach-geluk-10-17.jpg

tips Welke kleur moet je dragen om er aantrekkelijk uit te zien? Volgens een psychologisch onderzoek is dat rood. Zowel mannen als vrouwen zien er met rood attractiever uit voor het andere geslacht. Tot die conclusie kwam Professor Andrew Elliot van de University van Rochester in de Verenigde Staten.

Volgens Prof. Elliot toont het onderzoek aan dat er een parallel is in de manier waarop zowel menselijke als niet-menselijke primaten reageren op rood. ‘Uit onze bevindingen kunnen we concluderen dat mannen zich inderdaad (zoals vrouwen vaak beweren) als dieren gedragen op seksueel gebied’, zo zegt hij. Mannen mogen dan wel denken dat ze op een gesofisticeerde en bedachtzame manier reageren op vrouwen, het blijkt in elk geval dat hun voorkeur tot op een bepaalde graad ‘primitief’ gestuurd wordt.
In een van de onderzoeken kregen mannen foto’s te zien van vrouwen die dezelfde blouse telkens in een andere kleur droegen: digitaal gekleurd in het blauw of het rood. Ze moesten bij elke foto een score geven en bepalen hoe aantrekkelijk of mooi ze de dame in kwestie vonden. Daaruit bleek telkenmale dat vrouwen met een rode blouse beter scoorden dan wanneer hun bloese anders gekleurd was (blauw of grijs). Met rood werden ze becommentarieerd als (seksueel) aantrekkelijker.
Vrouwen die rood dragen, trekken dus het andere geslacht aan en er ligt zoals gezegd wellicht een primitieve, biologische oorzaak aan de basis daarvan. Maar vrouwen worden zelf ook aangetrokken door mannen die rood dragen, zo bleek uit het onderzoek.

Mannen die rood dragen, sturen volgens het gevoel van de vrouw het signaal dat ze een bepaalde status en een dominerende positie hebben. Vrouwen beschouwen een dergelijke man als een grotere kanshebber om de sociale ladder te beklimmen en veel geld te verdienen. En net die elementen leiden tot aantrekkingskracht en maken de persoon in kwestie seksueel aantrekkelijker.

Conclusie: Van mannen wordt vaak gezegd dat ze zich gedragen als dierlijke primaten op seksueel gebied, maar het ziet ernaar uit dat vrouwen dus eigenlijk voor een stuk ook zo reageren. Wanneer ze rood zien, wordt er iets getriggerd, iets wat blijkbaar biologisch is ingebakken.

Ook een interessant gegeven is dat geen van beide seksen zich bewust was van het effect dat die rode kleur op hen heeft.

Bron: Psyblog, Journal of Personality and Social Psychology en Journal of Experimental Psychology: General (Elliot & Niesta et al., 2008; Elliot et al., 2010).

bron: Hilde Deweer, lifestyleredactrice
verschenen op : 29/10/2017

1 reacties

Wil je er aantrekkelijk uitzien? Draag rood

door Myrianne, 29 October 2017 om 17:50

Ha ha ha spijtig voor mij ik mag geen rood dragen staat niet in mijn tabel mag niet dragen als ik het draag dan verander mijn uiterlijk ba ba

bekijk alle 1 reacties

Reageer zelf

verberg bovenstaande gegevens :
je naam en emailadres verschijnen dan niet bij je reactie.
hou me op de hoogte van reacties :
telkens iemand een reactie plaatst bij dit bericht ontvang je een e-mail.
tekens over.
pub