Deelnemers gezocht voor studie omtrent cannabisallergie

Laatst bijgewerkt: September 2017
123-weed-cannabis-drugs-plant-10-17.jpg

nieuws

Cannabisallergie is een relatief nieuw (ontdekte) allergie. Momenteel loopt er een studie omtrent cannabisallergie waarvoor men volop patiënten zoekt die in contact zijn gekomen met cannabis en hierbij klachten hebben ontwikkeld.

Mensen die in contact komen met cannabis door cannabis roken of rollen van een joint maar ook cannabis in voedingsmiddelen zoals thee, zaden en olie kunnen allergische klachten veroorzaken. Er werden reeds gevallen beschreven waarbij ook indirect contact met cannabis rook leidde tot allergische klachten. Momenteel loopt er een doctoraatsstudie onder leiding van de onderzoeksgroep Immunologie en Allergologie aan de Universiteit Antwerpen (UA).

Voor deze studie zoekt men mensen die in contact zijn gekomen met cannabis en hierbij klachten hebben ontwikkeld. Deze klachten kunnen uiteen lopen van lokale jeuk en roodheid, neusverstopping en tranende ogen tot zwelling van de ogen/lippen/handen, hevige hoestbuien en ernstige  kortademigheid.

Kent u patiënten die dergelijke klachten hebben? Verwijs hen dan gerust door om mee te werken aan deze studie!
Meer informatie in de oproepbrief in bijlage en via https://www.uza.be/cannabisallergie-studie of mail naar allergie@uantwerpen.be


verschenen op : 30/09/2017 , bijgewerkt op 29/09/2017

Reageer zelf

verberg bovenstaande gegevens :
je naam en emailadres verschijnen dan niet bij je reactie.
hou me op de hoogte van reacties :
telkens iemand een reactie plaatst bij dit bericht ontvang je een e-mail.
tekens over.
pub