Zo pel je een hardgekookt ei in 1, 2, 3

Laatst bijgewerkt: September 2017 | 1 reacties
123-ei-pellen-voed-10-17.jpg

tips

Een hardgekookt eitje bij het ontbijt of in een slaatje is heerlijk en voedzaam, maar het valt niet altijd mee om het snel en mooi te pellen. Gelukkig kan je dat eenvoudig oplossen. Als je baksoda aan het kookwater toevoegt, wordt het easy peasy.

Hoe ga je te werk?
1. Leg de rauwe eieren in een kookpot en voeg 1 eetlepel baksoda toe. Een andere naam voor baksoda is zuiveringszout of natriumbicarbonaat.
2. Doe er koud water bij tot de eieren zo’n 2 à 3 cm onder staan.
3. Laat opkoken tot het water borrelt en zet dan het vuur af.
4. Dek de pot af met een deksel en laat de eieren 10 tot 12 minuten rusten.
5. Leg de eieren in koud water om het kookproces te stoppen.
Een eitje dat op die manier gekookt wordt, laat zich heel gemakkelijk pellen. Smakelijk! 

Bron: www.purewow.com

bron: Hilde Deweer, lifestyleredactrice
verschenen op : 01/10/2017 , bijgewerkt op 29/09/2017

1 reacties

koude voeten

door anoniem, 1 October 2017 om 20:43

Ik heb 'snachts pijnlijk ijskoude voeten, kan er niet van slapen ! Wat zijn mogelijke oorzaken en hoe remediëren?

bekijk alle 1 reacties

Reageer zelf

verberg bovenstaande gegevens :
je naam en emailadres verschijnen dan niet bij je reactie.
hou me op de hoogte van reacties :
telkens iemand een reactie plaatst bij dit bericht ontvang je een e-mail.
tekens over.
pub