Geroosterde paprikasoep

Laatst bijgewerkt: November 2017
123-HD-geroosterde-paprikasoep-11-17.jpg

recepten

Een beetje werk, maar het resultaat is het meer dan waard!

Ingrediënten
4 gepofte paprika’s (berieding: zie info hieronder), een paar tomaten in blik, 2 lookteentjes, 1 grote (Spaanse)ui, 1 grote el kokosolie, 1,25 l kippenbouillon, 1 snuf ras-el-hanout, peper en fleur de sel, 1 eine dl okosolie, 1 groot handvol basilicum, 1 el appelazijn (optioneel)

Bereiding
- Pel de ui en de look en snij ze grof. Bak ze glazig in de warme olie.
- Doe de gepofte paprika (met het sap) en de in stukken gesneden tomaat erbij en laat ze een minuutje meestoven. Voeg de kippenbouillon en de ras-el-hanout toe en laat 5 minuten opkoken.
- Mix de soep, kruid ze en voeg de kokosmelk toe.
- Mix er de basilicum door en breng de soep op smaak met wat appelazijn als je ze iets zuurder wilt.
- Garneer de soep net voor het opdienen eventueel met een klein dotje zure room.

Hoe bereid je gepofte paprika’s?
Leg de goed rijpe paprika’s in een ovenschaal en verwarm de oven voor op 180 °C. Zet de ovenschaal met de paprika’s erin en laat ze een dik half uur garen. Zet de oven af, haal de paprika’s eruit en draai ze om. Zet de schaal terug in de oven (die afligt maar nog warm is) en laat de paprika’s een half uur verder garen. De gaartijd hangt af van de grootte van de paprika’s. Als het vel gerimpeld is, zijn ze gaar. Laat de paprika’s afkoelen onder aluminiumfolie. Pel ze dan (je kunt het vel er nu heel gemakkelijk aftrekken) en verwijder de zaadlijsten, maar vang het sap op.
Deze paprika’s zijn niet alleen geschikt voor de soep. Je kunt ze ook in repen snijden en marineren in olijfolie, citroensap, peper, zout en fijngesnipperde bieslook. Heerlijk bij een zomerse BBQ!

5kg5weken02.jpg


Uit het boek '5 kilo minder in 5 weken' van Hilde Deweer in samenwerking met gezondheid.be.

Uitgegeven door WPG, Antwerpen.

Verkoopprijs: 12, 99 euro 128 pagina's - ISBN 978 90 2233378 5

bron: Hilde Deweer, lifestyleredactrice
verschenen op : 14/12/2017

Reageer zelf

verberg bovenstaande gegevens :
je naam en emailadres verschijnen dan niet bij je reactie.
hou me op de hoogte van reacties :
telkens iemand een reactie plaatst bij dit bericht ontvang je een e-mail.
tekens over.
pub