Broccolisoep

Laatst bijgewerkt: January 2018
123-broccolisoep-01-18.jpg

recepten Ingrediënten
1 broccoli + de stelen van een broccoli als je die nog in je groentelade zitten hebt, 1 (Spaanse) ui, 1 lookteen, 1 kleine el kokosolie, 1 preistengel, 2 l kippenbouillon, 1 snufje kerriepoeder, 1 stukje gember, peper en fleur de sel of maldonzout

Bereiding
- Pel de ui, de look en de gember en snij ze in stukjes. Bak ze glazig in de warme olie.
- Verwijder de buitenste bladeren van de prei, snij de top van het groen af en halveer de preistengel. Spoel de prei onder koud stromend water en verwijder de zandresten. Snij de prei in stukken en spoel ze nog eens.
- Spoel de broccoli en snij in stukken. Schil de stelen (verwijder de harde schil) en snij ze eveneens in stukjes.
- Doe de uitgelekte prei en de broccoli bij de ui/look/gember en laat een paar minuten meestoven onder deksel.
- Voeg de bouillon en de kruiden toe (behalve peper) en laat 5 minuten opkoken. De groente moet gaar zijn maar niet platgekookt.
- Mix de soep en kruid met peper en fleur de sel.
- Garneer de soep net voor het opdienen met verse kruiden (peterselie, bieslook...).

5kg5weken02.jpg


Uit het boek '5 kilo minder in 5 weken' van Hilde Deweer in samenwerking met gezondheid.be.

Uitgegeven door WPG, Antwerpen.

Verkoopprijs: 12, 99 euro 128 pagina's - ISBN 978 90 2233378 5

bron: Hilde Deweer, lifestyleredactrice
verschenen op : 29/01/2018
pub