Over roken: Eenvoudig stoppen met roken. Waarom en hoe?

Laatst bijgewerkt: November 2004 | 1 reacties
eenvoudig-stoppen-roken.jpg

boeken/interviews Zo luidt de uitdagende titel van een pas verschenen boek. Het richt zich uitdrukkelijk tot de tallozen 'die vruchteloos alles al geprobeerd hebben' om zich van tabak of cannabis te bevrijden.
Psychotherapeut Wim Gysen bundelde meer dan dertig jaar praktijkervaring in een vlot leesbaar boek.
Het eerste deel inventariseert onder de titel 'alles wat je (het liefst niet) had willen weten ...' een uitvoerig en systematisch overzicht van zowel de voor- als de nadelen van het gebruik of misbruik van tabak en cannabis.
Het tweede deel is een eenvoudige, stapsgewijs opgebouwde zelfhulpcursus om jezelf om te programmeren tot een vrije en blije mens. Gedragsverandering en psychische zelfbeïnvloeding leiden dan tot het meesterschap van je geest over je lichaam. Dat wordt haarfijn aangetoond aan de hand van drie psychotherapeutisch verantwoorde technieken die binnen ieders bereik liggen. Het gaat om gerichte autosuggestie volgens Coué, autogene training volgens prof. I.H. Schultz en zelfhypnose.
Zich bevrijden van een drug is één zaak. Het blijven is belangrijk. Daarom hecht de schrijver als een goede leermeester zoveel belang aan een nieuwe levensstijl. Om niet aan te komen dient die gepaard te gaan met gezonde voeding en de broodnodige lichaamsbeweging. Wandelen of fietsen kan al ruimschoots volstaan.
Kortom, dit unieke boek qua opvatting, uitwerking en doeltreffendheid wekt vertrouwen. Het verkoopt klaarblijkelijk geen 'gebakken lucht', maar toont de weg naar actieve zelfbevrijding.

Wim Gysen. Eenvoudig stoppen met roken. Waarom en hoe? (met een voorwoord door em.prof.dr. Roger Blanpain).
Uitgeverij Sigma Press, Tilburg, (juni) 2004 - 333 blz. - 19,50 euro - ISBN 90-655-6230-3.

zie ook artikel : Stoppen met roken: een uitdaging


verschenen op : 07/11/2004 , bijgewerkt op 12/11/2004

1 reacties

Stoppen met roken

door anoniem, 30 December 2010 om 19:36

Het boekje wat u beschrijft lijkt mij heel moeilijk. Ik ben een tevreden niet-roker geworden met het boekje 'Stoppen doe je zo'van Marcel van Mosselveld. Ik had al van alles en nog wat geprobeert en niets kon mij van mijn verslaving afhelpen. Totdat ik het eenvoudige boekje van Marcel van Mosselveld las. Ik heb totaal geen enkele behoefte meer om te roken en ben blij dat ik zo makkelijk heb kunnen stoppen. Er zijn vast mensen die meer gebaat zijn bij een meer psychologische aanpak zoals het boek dat u beschrijft. Hoe dan ook en wat voor manier rokers ook aanwenden, het is altijd beter om te stoppen met de nutteloze rookverslaving! Het beste voor iedereen.

bekijk alle 1 reacties

Reageer zelf

verberg bovenstaande gegevens :
je naam en emailadres verschijnen dan niet bij je reactie.
hou me op de hoogte van reacties :
telkens iemand een reactie plaatst bij dit bericht ontvang je een e-mail.
tekens over.
pub