Tomatensoep
recepten
Ingrediënten
1 wortel, 1 preistengel, 1/6 knolselderij, 1 lookteentje, 2 kleine uien, 400 g tomatenblokjes, ½ brick heinz tomato fritto, 2 l kippenbouillon, 1 à 2 el kokosolie, peper en fleur de sel, 1 handje rucola
Bereiding
- Pel de ui en de look, snij ze grof en stoof ze glazig in de kokosolie.
- Maak de rest van de groente schoon, snij ze in stukken en doe ze bij de ui. Laat ze een paar minuten meestoven.
- De tomatenblokjes toevoegen, de bouillon erbij doen en de soep laten gaarkoken.
- Meng de fritto er op het einde onder en mix de soep. Kruid met peper en fleur de sel.
- Vlak voor het serveren de rucola erdoor mixen (eerst kleiner snijden).
Uit het boek '5 kilo minder in 5 weken' van Hilde Deweer in samenwerking met gezondheid.be.
Uitgegeven door WPG, Antwerpen.
Verkoopprijs: 12, 99 euro 128 pagina's - ISBN 978 90 2233378 5