Ons Kookboek met jouw naam erop!

Laatst bijgewerkt: September 2017
OnsKookboek14_emiel_500.jpg

© Studio Wauters

tips

Wat in 1927 begon als een eenvoudig kookboekje, groeide uit tot dé kookbijbel in Vlaanderen met bijna 2.000 recepten. 


Het is een dagelijkse strijd: wat moeten we vandaag weer op tafel toveren? Het antwoord ligt echter binnen handbereik: Ons Kookboek biedt altijd inspiratie op maat. Een vijfgangenmenu waarmee je indruk wil maken op je nieuwe vriend(in) – want de liefde van man en vrouw gaat nog steeds door de maag - of een snelle hap om de kindermondjes te spijzen: Ons Kookboek is je redder in nood. 


90 jaar succes

Wie had ooit gedacht dat een eenvoudig kookboekje 90 jaar later nog steeds een vaste waarde zou zijn in Vlaanderen. In de nieuwste versie van Ons Kookboek vind je nog meer nieuwe insteken en originele recepten die de Vlaamse eetcultuur van vandaag perfect weerspiegelen. Een hoofdstuk in thema vegetarisch biedt ook voor alle veggies wat wils.  Met een totaal van 1.892 recepten betekent dat 5 jaar lang iedere dag een nieuw recept! Dat is niet slecht! 

Ons Kookboek met jouw naam erop!

OnsKookboek14_bolleke_50.jpg

© Studio Wauters

Ons Kookboek met net dat tikkeltje meer: dat is een exclusief, gepersonaliseerd Ons Kookboek. Wat dacht je van ‘Ons Kookboek van ons mama’ of ‘Ons Kookboek van de beste juf’ of ‘Ons Kookboek van mijn kookdummie’?

Bedenk het zo gek je wilt, je kunt een opschrift tot 15 lettertekens laten aanbrengen. Zo’n origineel cadeau verdient vast en zeker een ereplaats op de kookboekenplank!

Bestel en personaliseer Ons Kookboek voor 6 november 2017 via onskookboek.kvlv.be en betaal eenvoudig online. Je ontvangt je exemplaar uiterlijk voor kerst!

onsrecept17a_breed.jpg

Tip uit Ons Kookboek: Portobelloburgers met groentefrietjes en tartaarsaus

Ingrediënten
4 portobello’s, olijfolie, peper, sojasaus, snuifje paprikapoeder, snuifje gemalen korianderzaad, 4 hamburgerbroodjes of pistolets, 4 blaadjes sla, 1 tomaat, 1 rode ui, ketchup

voor de groentefrietjes: 1 kg gemengde wortel- en knolgroenten (bv. knolselder, koolrabi,  rode biet,...), olie, peper, zout

voor de tartaarsaus: 1 dl melk, 1 eetlepel appelazijn, 1 theelepel mosterd, 2,5 dl zonnebloemolie, peper, zout, 3 augurken, 1/2 bosje verse peterselie, 1/2 sjalot, 1 eetlepel kappertjes, 1 eetlepel fijngesnipperde bieslook

voor de salade: 1 krop sla, 1/2 bosje verse peterselie, 6 eetlepels olie, 2 eetlepels balsamicoazijn, peper, zout 

Aan de slag

onsrecept17b_hoog.jpg
Maak een mayonaise door de melk in een blender te mixen met de appelazijn en mosterd. Giet er al mixend in een fijne straal olie bij tot je de dikte van mayonaise bekomt.
Snijd de augurken in kleine stukjes. Hak de peterselie fijn. Snipper de sjalot fijn. Hak de kappertjes fijn. Meng alle ingrediënten onder de mayonaise en breng op smaak met peper en zout. 

Schil de groenten en snijd ze in dikke frietjes van gelijke grootte. Meng ze met wat olie en kruid met peper en zout. Leg ze op een ingevette bakplaat en bak in 20-30 minuten goudbruin in een voorverwarmde oven van 200 °C. 
Snijd de tomaat in schijfjes en de ui in ringen. Wrijf de portobello’s schoon en verwijder het steeltje. Bak de portobello’s in 8-10 minuten in wat olie gaar. Kruid met peper, sojasaus, paprikapoeder en korianderzaad. 

Hak de peterselie fijn en was en droog de sla. Meng de peterselie onder de sla. Maak een dressing van de olie en balsamicoazijn en breng op smaak met peper en zout. Besprenkel de sla vlak voor het opdienen met de dressing. 

Snijd de hamburgerbroodjes of pistolets open, beleg ze met wat sla, tartaarsaus, ketchup, de gebakken portobello, een schijfje tomaat en enkele ringetjes rode ui. Serveer de portobelloburgers met de groentefrietjes, tartaarsaus en salade. 
Smakelijk!

bron: ingezonden mededeling: KVLV
verschenen op : 25/09/2017 , bijgewerkt op 24/09/2017