Boekweitgranola met aardbeismoothie

Laatst bijgewerkt: September 2017
Ellen-boekweitgranola-aardbeismoothie.jpg

recepten

Ingrediënten

Boekweitgranola
¼ kop gesmolten kokosolie
¹/³ kop ahornsiroop (of een andere
natuurlijk zoetstof)
enkele druppels natuurlijk vanille-extract
of vanillepoeder
½ kop boekweitvlokken
1 kop (glutenvrije) haver
3 eetlepels gekiemde boekweit
½ kop kokosschilfers
optioneel: 2 eetlepels gemalen zadenmix
(in de natuurwinkel te vinden)

Aardbeismoothie
1 kop kokosmelk of een andere melksoort
sap van 1/2 citroen
2 medjool dadels
2 grote (diepvries)bananen
1 eetlepel gemengde notenboter (amandel,
pinda, tahini…)
een handvol aardbeien
1/2 avocado (optioneel)

Bereiding

Ellen--aardbeismoothie.jpg

Boekweitgranola
1. Meng alle ingrediënten in een kom en bak de granola in een ovenschaal
(met bakpapier) gedurende 20 tot 25 minuten op 170 °C. Blijf
dicht bij de oven en haal de granola liever een beetje te vroeg uit de oven dan te laat.
2. Leg de granola op een koude ondergrond (tegelvloer) om af te koelen.
Zo krijg je krokante stukken. Bewaar maximaal drie weken in een
pot.

Aardbeismoothie
Mix alle ingrediënten in een goede blender.

Extra

Gekiemde boekweit is een smaakvolle variant van pure
boekweit. Deze raw-boekweit-stukjes kun je zo opeten
of toevoegen aan bijvoorbeeld muesli en smoothies.
De frisse, knapperige smaak maakt het een ideaal en
gezond tussendoortje.

cover-boek-ellenmarie-150.jpg



Zin in meer recepten van Ellen Charlotte Marie ?

www.lannoo.be/nl/one-healthy-kitchen





verschenen op : 16/10/2017

Reageer zelf

verberg bovenstaande gegevens :
je naam en emailadres verschijnen dan niet bij je reactie.
hou me op de hoogte van reacties :
telkens iemand een reactie plaatst bij dit bericht ontvang je een e-mail.
tekens over.
pub