Opgepast met afhaalsushi

Laatst bijgewerkt: September 2017
123-vis-sushi-voeding-08-17.jpg

tips Volgens een onderzoek door de Nederlandse Consumentenbond, waarbij 160 sushistalen werden onderzocht, bevatte een goede 30 % te veel bacteriën door een gebrek aan hygiëne bij de bereiding. Met de versheid was niets aan de hand.

De consumentenbond bestelde vier soorten sushi bij 20 afhaal/bezorgrestaurants (zowel ketens als kleinere zaken) over heel Nederland en deed diezelfde bestelling nog eens opnieuw op een latere datum. Alle sushi werd onderzocht in een laboratorium en getest op de aanwezigheid van:
- bacteriën die aantonen dat het product niet vers is;
- bacteriën die bewijzen dat er niet voldoende hygiënisch gewerkt is;
- ziekmakende bacteriën

Van de 20 restaurants waren er 9 die onvoldoende hygiënisch werkten. Vaak had dat te maken met vuile handen en/of onvoldoende gereinigde snijplanken.

Dit zegt uiteraard niets over de hygiëne bij de sushizaken in België, maar het sensibiliseert wel om extra alert te zijn.

Bron: www.gezondheidsnet.nl

bron: Hilde Deweer, lifestylejournaliste
verschenen op : 30/09/2017

Reageer zelf

verberg bovenstaande gegevens :
je naam en emailadres verschijnen dan niet bij je reactie.
hou me op de hoogte van reacties :
telkens iemand een reactie plaatst bij dit bericht ontvang je een e-mail.
tekens over.
pub