Vier tips om je relatie sterk te houden

Laatst bijgewerkt: September 2017 | 1 reacties
123-tek-koppel-08-17.jpg

tips Onze levenskwaliteit, wie en wat we zijn, wordt bepaald door alle kleine dingen die we elke dag doen. En rituelen hebben we allemaal. Sommige doen we bewust, andere onbewust. Sommige maken ons sterk, andere nemen onze energie weg.

Dat geldt ook voor een relatie. Het vertrouwen, de intimiteit en de passie zijn de optelsom van wat we continu, samen met onze partner, in onze relatie investeren. Met deze vier eenvoudige dagelijkse rituelen kan je zeker het verschil maken.

1. Kus elkaar minstens 30 seconden

Het kan misschien wat ouderwets klinken, maar een echte en gemeende passionele kus is nog altijd de beste manier om te tonen dat je van iemand houdt. Maak oogcontact en geniet daarna van het zoenmoment. Het houdt de passie en de intimiteit levendig.

2. Communiceer ook wanneer je gestresseerd bent

Door te praten, kun je je partner geruststellen over wat er in je omgaat en kan je eventuele onzekerheden wegnemen. Het maakt het ook makkelijker voor je partner om begrip te tonen voor je situatie, om je te helpen, of om de atmosfeer te creëren die je nodig hebt op dat moment. Soms en al zeker wanneer je problemen hebt of zeer gestresseerd bent, moet je de tijd nemen om je gedachten of de situatie met je partner te delen. Ook al heb je daar niet meteen zin in of vrees je tijd te verliezen. De aanmoediging en steun die je zult krijgen, maken het meer dan de moeite waard.
Het is sowieso belangrijk dat je weet wat er gebeurt in het leven van je partner, maar het is evenzeer een must dat je elkaar begrijpt en steunt, dat je er bent voor elkaar en op dezelfde golflengte zit.

3. Geef een complimentje

Iedereen krijgt wel eens graag een complimentje, maar de pluimen die komen van je allerliefste doen het meeste deugd. Je partner een complimentje geven, is de ideale manier om zijn/haar zelfvertrouwen te boosten en hem/haar het gevoel te geven dat hij/zij speciaal is. Tegelijkertijd brengt het spontaniteit en variatie in je relatie door het verrassingseffect.
Het kan gaan over iets evidents of iets kleins zoals kledij of looks of een lekker gerecht, maar het kan ook subtieler zijn en te maken hebben met geslaagd zijn in een carrière, goede moeder/vader zijn, een leuke avond of nacht samen …. Het kan verband houden met het heden maar ook met iets uit het (korte) verleden.
Ben je van nature niet zo’n complimenteus type? Of lukt het je moeilijk om dat persoonlijk te doen? Dan is een sms’je een valabel alternatief.
Het is niet voor iedereen gemakkelijk om zoiets te doen en het moet sowieso gemeend zijn.

4. Lach samen

Door te lachen komen er hormonen vrij die zorgen voor een goed gevoel. Als je samen met je partner lacht, zal je dat goed gevoel gemakkelijker met hem/haar verankeren en associëren. Probeer elke dag zo’n lachmoment te creëren met een mopje, een grappig verhaal, een grappig filmpje online …

Een koppel dat werk heeft gemaakt van deze vier gewoontes, waardoor ze zijn uitgegroeid tot natuurlijke dagelijkse rituelen die geen speciale inspanning (meer) vragen, heeft veel garantie op een gelukkige en gezonde relatie .

Bron: www.mindbodygreen.com

bron: Hilde Deweer, lifestyleredactrice
verschenen op : 23/09/2017

1 reacties

Vier tips om je relatie sterk te houden

door Louis, 23 September 2017 om 09:32

Het is inderdaad goed om samen te lachen; toch weet ik het zeker: het is ook heel goed voor je relatie om samen verdriet te hebben. Om dit te delen. Om niet alles alleen hoeven te dragen. En samen met je sterker.

bekijk alle 1 reacties

Reageer zelf

verberg bovenstaande gegevens :
je naam en emailadres verschijnen dan niet bij je reactie.
hou me op de hoogte van reacties :
telkens iemand een reactie plaatst bij dit bericht ontvang je een e-mail.
tekens over.
pub