Crumble van tonijn met olijven, kappers en parmezaan

Laatst bijgewerkt: September 2017 | 1 reacties
HD-crumble-tonijn-full-08-17.jpg

Crumble van tonijn met olijven, kappers en parmezaan

recepten

Een hartige crumble die je helemaal vooraf kunt klaarmaken. Ideaal om te bereiden in het weekend en te bewaren tot een drukke werkdag die erop volgt. Of wanneer je gasten over de vloer krijgt en je lekker wilt meegenieten zonder uren in de keuken te staan.

Ingrediënten voor een ovenschaal van ongeveer 20 x 25 cm
Voor de crumble: 70 g havervlokken – 3 el amandelschilfers – 70 g boter (op kamertemperatuur).
600 g (430 g uitgelekt gewicht) tonijn uit blik – 200 g mengeling van groene olijven, zwarte olijven en kappertjes – 10-tal kerstomaten – 2 lente-uien – 6 takjes platte peterselie – 80 g parmezaan (of comté) – 3 el zure room – 1 el mosterd – 3 el olijfolie – chilipoeder – 2 el citroensap

In het weekend
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Kneed met je vingers de havervlokken met de amandelschilfers en de zachte boter tot een homogeen deeg. Kruid met peper en zout. Verdeel het mengsel over een bakplaat met bakpapier en laat het 15 minuten bakken. Laat de crumble afkoelen, maak hem los met je vingers en bewaar hem in een afgesloten potje in de koelkast.
- Laat de tonijn uitlekken en plet hem grof met een vork. Giet de olie af van de olijven en kappertjes. Halveer de tomaten en eventueel ook de olijven. Versnipper de lente-ui en de peterselie. Rasp de parmezaan.
- Meng de zure room met de mosterd, de olijfolie, de peterselie, een snufje chilipoeder, het citroensap en roer de tonijn eronder. Doe het mengsel in een ovenschaal of quichevorm, verdeel de lente-ui en de kaas erover, en dan de olijven en de kappertjes. Vul de gaatjes op met de tomaatjes. Wikkel het gerecht in folie en bewaar het in de koelkast.

Tijdens de week
Verwarm de oven voor op 180 °C. Verdeel de havercrumble over de ovenschotel en laat alles 10 tot 15 minuten garen in de oven. Zet de laatste 2 minuten ook de grill aan, zodat de crumble mooi bruin wordt.

Lekker met een frisse groene salade. 

Koken in het weekend, eten de hele week.

HD-koken-weekend-cover-.jpg



Uit het boek ‘Koken in het weekend, eten de hele week’ van Hilde Deweer.

Een uitgave van M Books (Uitgeverij WPG). Verkoopprijs in de boekhandel: 19,99 euro - 160 pagina's

Foto credit: Frank Croes



bron: Hilde Deweer, lifestyleredactrice
verschenen op : 02/10/2017

1 reacties

bekijk alle 1 reacties

Reageer zelf

verberg bovenstaande gegevens :
je naam en emailadres verschijnen dan niet bij je reactie.
hou me op de hoogte van reacties :
telkens iemand een reactie plaatst bij dit bericht ontvang je een e-mail.
tekens over.
pub