Wratjes verwijderen? Een koud kunstje!

Laatst bijgewerkt: August 2017
banner_gezondheidpuntbe_250x150_N2.jpg

tips

Wratten zijn een veelvoorkomende huidaandoening en in de meeste gevallen volledig onschadelijk, maar ze kunnen zorgen voor ongemak en zijn erg besmettelijk. Ongeveer 1 op 5 gezinnen heeft de afgelopen 2 jaar met wratten te maken gehad. Meestal zijn het kinderen die ze krijgen, omdat hun immuunsysteem nog niet helemaal ontwikkeld is.

Hoe ziet een wrat eruit?
Wratten zijn een virusinfectie van de huid. Door het virus delen de huidcellen zich sneller dan normaal, waardoor een kleine vergroeiing op de huid ontstaat. Wratten kunnen er anders uitzien afhankelijk van de plek op het lichaam. De meest voorkomende wratten zijn normale wratten en voetwratten. Ze zijn vaak huidkleurig en hebben een ruw oppervlak.

• Normale wratten zitten vaak rond de vingers en de nagels, maar kunnen ook op knieën en ellebogen voorkomen. Ze zijn te herkennen aan het bloemkoolachtige oppervlak.

omega-ph-wartner-Normale-wrat.png

• Voetwratten lijken op normale wratten, maar zitten vooral op de hiel, tenen of voetzool. Ze hebben een plattere vorm en worden soms bedekt door eelt. Voetwratten kunnen moeilijker te behandelen zijn omdat ze vaak dieper in de huid zitten.

omega-ph-Voetwrat.png

Besmetting kan gebeuren door directe aanraking met de wrat maar ook indirect door met je blote voeten over een vloer of vochtig oppervlak te lopen in bijvoorbeeld een sporthal of zwembad. Hou rekening met onderstaande tips om verdere verspreiding van het virus en besmetting te voorkomen.

Enkele tips om wratten te voorkomen
- Raak de wrat niet rechtstreeks aan.
- Gebruik een wrattenproduct met wegwerpbare applicatiedeeltjes.
- Loop zo weinig mogelijk met blote voeten in gemeenschappelijke kleedkamers of douches.
- Deel geen handdoeken, sokken of schoenen met anderen.

Hoe kan je wratten verwijderen?
Wratten zijn een veelvoorkomende huidaandoening. Omdat ze erg besmettelijk zijn, kan je ze maar beter zo vroeg mogelijk behandelen om verdere verspreiding te voorkomen. Bij veel middeltjes duurt de behandeling vaak erg lang. Bovendien zijn ze niet altijd even makkelijk aan te brengen.

wartner-pachsh-tip-2016.jpg

Wartner Wrattenverwijderaar is de meest verkochte behandeling in de apotheek en is gebaseerd op dezelfde bevriezingsmethode die de arts gebruikt. Wartner bereikt de laagste temperatuur op de markt waardoor de wrat meteen tot in de kern bevroren wordt. De wrat verdwijnt binnen de 10 à 14 dagen. Bovendien is ieder gebruik volledig hygiënisch. Dankzij de wegwerpbare mousses is er geen risico voor verdere verspreiding van het virus.

Pictogram-wartner-nl-180.png

Wartner zorgt voor een veilige en betrouwbare behandeling. Dit product werd wereldwijd al door miljoenen mensen met succes gebruikt. Klinische studies tonen aan dat Wartner de koudste temperatuur op de markt bereikt.

Wartner-Klinische-Studie-400.png

Raadpleeg de Wartner website www.wartner.eu voor meer informatie of vraag advies aan uw apotheker. Bekijk zeker ook onze online filmpjes en ontdek de andere producten uit het Wartner gamma.

bron: Ingezonden mededeling - Omega Pharma
verschenen op : 14/08/2017