Hoe voorkom je zadelpijn?

Laatst bijgewerkt: August 2017 | 2 reacties
123-wielrenner-fiets-08-17.jpg

tips

- Koop een goede fietsbroek met een ingelegde padding (vroeger was dat zeem, nu is het meestal synthetisch materiaal). Zo’n kussenlaagje zit niet alleen zacht, het dempt ook de schokken en het absorbeert het transpiratievocht. Zo blijft je huid droog en geraakt hij niet geïrriteerd.

- Zorg voor een degelijk fietszadel, al dan niet met een gellaag, dat op zijn breedste deel je beide zitbeenderen ondersteunt. Wanneer het zadel te smal is, hangen je zitbeenknobbels over de rand en moet het zachte weefsel de druk en de schokken opvangen. Bij vrouwen staan de zitbeenderen iets verder uiteen dan bij de mannen omdat ze een breder bekken hebben. Ook bij het fietsen in een rechte houding (niet met het lichaam voorovergebogen) gaan die beenderen iets verder uit elkaar staan.
Sommige zadels hebben een ergonomische vorm met de bedoeling om de druk zo goed mogelijk te verdelen en de bloedvaten en zenuwen in de geslachtsdelen zo min mogelijk af te knellen.
Ook de ventilatie van het zadel is belangrijk.


Bron:
 https://www.gezondheidsnet.nl/

bron: Hilde Deweer, lifestyleredactrice
verschenen op : 13/08/2017

2 reacties

Hoe voorkom je zadelpijn?

door anoniem, 13 August 2017 om 15:41

uit de reactie hierboven leren we dat alle wetenschappelijk onderzoek larie en apekool is. alleen de ondervinding telt maar daar houdt de wetenschap geen rekening mee want alleen zij weten het.

Hoe voorkom je zadelpijn?

door wakwarius, 13 August 2017 om 15:06

Meest belangrijk = om ontstoken huid door wrijving en irritatie en dus pijn in de vouwen dij/achterwerk te vermijden : koop een onderbroek zonder naden. Experientia docet = ondervinding leert. De naden zijn de daders ! ook in fietsbroeken met kussentjes !

bekijk alle 2 reacties

Reageer zelf

verberg bovenstaande gegevens :
je naam en emailadres verschijnen dan niet bij je reactie.
hou me op de hoogte van reacties :
telkens iemand een reactie plaatst bij dit bericht ontvang je een e-mail.
tekens over.
pub