Hoe lang mag je slippers of flipflops dragen?

Laatst bijgewerkt: August 2017 | 2 reacties
123-slippers-flipflop-08-17.jpg

tips Evenals hoge hakken kunnen slippers en flipflops nefast zijn voor je voeten. Ook problemen met de knieën, heupen en rug kunnen het gevolg zijn van het langdurig dragen van dergelijk schoeisel. Dit heeft te maken met het feit dat slippers plat zijn en geen voetsteun bieden in de vorm van een ‘voetbed’ of inlegzool. Daarom draag je slippers of flipflops beter niet langer dan twee uur per dag.

Ook platte ballerina’s die niet over een goede voetzool beschikken, kunnen klachten van dezelfde aard veroorzaken. Ze geven weinig of geen steun aan de voeten, wat aanleiding kan geven tot de ontwikkeling van plantaire fasciitis of hielspoor. Dat is een ontsteking van het bindweefsel aan de onderkant van de voetzool die zeer pijnlijk is en zich vooral in de hielstreek laat voelen.

Bron: https://www.gezondheidsnet.nl/

bron: Hilde Deweer, lifestyleredactrice
verschenen op : 05/08/2017 , bijgewerkt op 04/08/2017

2 reacties

Hoe lang mag je slippers of flipflops dragen?

door Patrick, 5 August 2017 om 15:55

De voeten zijn prima te trainen om zonder kunstmatige steun van schoenen te functioneren. Eerder levert dit verbetering van klachten op. Zie ook www.houdingstherapie-hercules.nl/fit-en-gezond-dankzij-ondanks-moderne-tijd/ Patrick

bekijk alle 2 reacties

Reageer zelf

verberg bovenstaande gegevens :
je naam en emailadres verschijnen dan niet bij je reactie.
hou me op de hoogte van reacties :
telkens iemand een reactie plaatst bij dit bericht ontvang je een e-mail.
tekens over.
pub