Suikerinname tijdens zwangerschap heeft invloed op ontwikkelen allergie

Laatst bijgewerkt: August 2017 | 1 reacties
123-zwanger-glucose-daib-fruit-buik-07-17.jpg

nieuws

Vrouwen die tijdens hun zwangerschap veel suikerhoudende producten eten, vergroten daarmee de kans dat hun kind een allergie ontwikkelt. Dit blijkt uit een onderzoek van de Queen Mary Universiteit in Londen. In het onderzoek werd gekeken naar de hoeveelheid suikers die worden toegevoegd aan eten maar ook natuurlijke suikers in honing of vruchtensap. 

Aan het onderzoek deden kinderen van 7 jaar mee, samen met hun moeder. Er werd gekeken hoeveel van de kinderen een allergie of allergische astma hebben, waarbij het inademen van bijvoorbeeld stuifmeel zorgt voor benauwdheid. Volgens de onderzoekers is er een sterk verband tussen de inname van suiker en het risico op een allergie bij het kind. Het onderzoek vergelijkt twee groepen vrouwen met elkaar. Zij die het minste suiker aten, en zij die gemiddeld het meeste suiker binnen kregen tijdens hun zwangerschap.

Kinderen van moeders die in verhouding veel extra suikers eten tijdens de zwangerschap, hadden 38 procent meer kans om een allergie te ontwikkelen door het zevende levensjaar. Voor allergische astma ligt die kans zelfs nog hoger. Er moet nog meer onderzoek plaatsvinden om vast te stellen dat dit daadwerkelijk door de suikerinname komt, en niet door andere factoren. Ook zal een ander onderzoek moeten vaststellen of een gematigde suikerinname juist zorgt voor minder kans op een kind met allergie.

Bron:
https://www.nationalezorggids.nl/kraamzorg/nieuws/38463-suikerinname-tijdens-zwangerschap-heeft-invloed-op-ontwikkelen-allergie.html


verschenen op : 18/08/2017

1 reacties

Suikerinname tijdens zwangerschap heeft invloed op ontwikkelen allergie

door Klaartje Devlieger, 21 August 2017 om 09:35

Ik begrijp de bedoeling niet van jullie afbeelding bij dit artikel. Een zwangere vrouw met een appel in haar ene hand en een bloedsuikermeter in de andere hand. Ik zou een appel nu toch niet in de categorie van ongezonde, suikerrijke voeding onderbrengen.

bekijk alle 1 reacties

Reageer zelf

verberg bovenstaande gegevens :
je naam en emailadres verschijnen dan niet bij je reactie.
hou me op de hoogte van reacties :
telkens iemand een reactie plaatst bij dit bericht ontvang je een e-mail.
tekens over.
pub