Welke olie moet je gebruiken om te bakken en te braden

Laatst bijgewerkt: juni 2017 | 1 reacties
123-olijfolie-vitE-08-15.jpg

tips Het is belangrijk dat je de olie goed kunt opwarmen zonder dat ze rookt en verbrandt. Dat rookpunt ligt niet voor elke soort even hoog. Daarom kun je niet met om het even welke olie wokken, bakken of braden.

Druivenpitolie, arachideolie en koolzaadolie hebben een hoog rookpunt en zijn dus perfect geschikt om te wokken, grillen, bakken of braden.

Om groente te stoven kan je (extra vierge) olijfolie gebruiken.

Extra vierge olijfolie en notenolie zijn ideaal voor een dressing, samen met wat azijn of limoensap. Maar ook kool- of lijnzaadolie kan je gebruiken voor een slaatje.

bron: Hilde Deweer, lifestylejournaliste
verschenen op : 17/06/2017 , bijgewerkt op 15/06/2017

1 reacties

bekijk alle 1 reacties

Reageer zelf

verberg bovenstaande gegevens :
je naam en emailadres verschijnen dan niet bij je reactie.
hou me op de hoogte van reacties :
telkens iemand een reactie plaatst bij dit bericht ontvang je een e-mail.
tekens over.
pub