- dossierIs kokosolie gezonder dan andere olie?
- boeken/interviewsPodcast: 'Vet belangrijk'
- nieuwsWHO wil minder suikers in voedingswaren
- dossierWakame: een gezonde bron van ijzer
- nieuwsWaarom is een warme lunch beter dan een koude?
Welke olie moet je gebruiken om te bakken en te braden
nieuws
Het is belangrijk dat je de olie goed kunt opwarmen zonder dat ze rookt en verbrandt. Dat rookpunt ligt niet voor elke soort even hoog. Daarom kun je niet met om het even welke olie wokken, bakken of braden.
Druivenpitolie, arachideolie en koolzaadolie hebben een hoog rookpunt en zijn dus perfect geschikt om te wokken, grillen, bakken of braden.
Om groente te stoven kan je (extra vierge) olijfolie gebruiken.
Extra vierge olijfolie en notenolie zijn ideaal voor een dressing, samen met wat azijn of limoensap. Maar ook kool- of lijnzaadolie kan je gebruiken voor een slaatje.
auteur:
Hilde Deweer,
lifestylejournalist