Gezocht: mensen met tinnitus voor studie

Laatst bijgewerkt: juni 2017
123-tek-tinnitus-let-op-06-17-voll.jpg

nieuws De Universiteit Maastricht zoekt personen van 18 jaar en ouder die sinds kort (minder dan 6 maanden) tinnitus of oorsuizen hebben, voor deelname aan een studie. Ook Belgen kunnen deelnemen.

Het onderzoek wil de de beperking van tinnitus in het dagelijkse leven nagaan en hoe tinnitus zich ontwikkelt over de tijd. Het doel van het onderzoek is inzicht verkrijgen in factoren die verklaren waarom sommige mensen meer hinder ondervinden van tinnitus dan anderen.

Wie kan meedoen?
U kunt met dit onderzoek deelnemen als u 18 jaar of ouder bent en de tinnitus (oorsuizen) sinds kort (minder dan 6 maanden) kunt waarnemen. Het gaat om het waarnemen van een voortdurend geluid. Het gaat hierbij niet om de zogenaamde tijdelijke 'piep' in de oren, die iedereen wel eens hoort en ongeveer 30 seconden aanhoudt.
Personen met een één- of twee zijige doofheid, en/of personen met een tinnitus langer dan 6 maanden, kunnen niet deelnemen.

Wat moet u doen
De deelnemers moeten enkele vragenlijsten invullen via internet en dit 6 maal, 30 minuten per keer, verspreid over 18 maanden.
Het gaat om een totaal aan 12 vragenlijsten, met per vragenlijst een variërend aantal vragen (van 52 tot 4). Naast de vragenlijsten stellen wij u ook nog een aantal algemene vragen, zoals vragen over uw leeftijd en geslacht. Het beantwoorden van de vragen zal per keer ongeveer 30 tot 45 minuten in beslag nemen.

Vergoeding
Na afloop van het onderzoek wordt er een stedenreis (binnen Europa) voor 2 personen verloot
Klik op onderstaande website als u meer uitleg wenst of wilt meedoen.

https://soto.maastrichtuniversity.nl/users/rcima/prospect/info.asp


verschenen op : 13/06/2017 , bijgewerkt op 12/06/2017

Reageer zelf

verberg bovenstaande gegevens :
je naam en emailadres verschijnen dan niet bij je reactie.
hou me op de hoogte van reacties :
telkens iemand een reactie plaatst bij dit bericht ontvang je een e-mail.
tekens over.
pub