De zomer staat voor de deur. Is het gezond om nog snel af te vallen?

Laatst bijgewerkt: mei 2017
XLS-medic-crashdieet-250.jpg

nieuws

We weten allemaal dat crashdiëten niet de oplossing zijn om op een gezonde manier gewicht te verliezen. Daarenboven is het risico op jojo-effect groot. En het allerlaatste wat we willen is eerst afzien om die overtollige kilo’s kwijt te geraken om dan op termijn nog meer te wegen dan vóór het crashdieet …

max-str-driehoek.jpg

Alles begint met gezonde voeding en voldoende beweging
Reality-check: er bestaat geen magische formule waarmee je in een knip én zonder enige moeite veel kilo’s verliest. Als we gewicht wensen te verliezen, begint het allemaal met een aanpassing van onze levensstijl. Dat wil zeggen gezond eten én voldoende bewegen. Ook al gaan er stemmen op dat de Actieve Voedingsdriehoek aan een update toe is, het blijft een hele goede maatstaf voor het belang van elke voedingsgroep binnen ons eetpatroon. Daarenboven vertrekt het uit de basis van voldoende lichaamsbeweging. 

Uit de gezondheidsenquête 2013 blijkt dat Belgen te veel eten uit de groepen ‘vlees, vis en eieren’ en de ‘restcategorie’ (dit is het kleine topje van de driehoek waarin alle koeken, chocolade, chips, sausen, alcoholische dranken en dergelijke zitten die strikt genomen niet nodig zijn in een evenwichtig voedingspatroon maar toch o-zo-lekker). De dagelijkse inname van groenten en fruit blijft dan weer ruim onder de aanbeveling.
Ook blijkt daarenboven uit onderzoek van Insites Consulting in opdracht van VLAM (2011) dat, als we alle eetmomenten in beschouwing nemen, brood het meest geconsumeerde product is. Op een gemiddelde dag eet 86 % van de Belgen tussen 15 en 65 jaar brood. Daarmee is het veruit de meest vermelde productgroep. De absolute koploper in maaltijdbegeleiders voor de Belgen zijn nog steeds aardappelen en aardappelbereidingen. Op een gemiddelde dag eten 55 % van de Belgen aardappelen of aardappelproducten, tegenover 22 % pasta en 9 % rijst. Allemaal koolhydraten dus …

XLS_SAMEN.JPG

Kan het allemaal iets sneller gaan?
Letten op voeding en beweging zal al zeker een verschil op de weegschaal aanduiden maar onze klok naar de zomermaanden tikt en snel … Het is niet voor niets dat Max Strength, een revolutionair product binnen de afslankingsmarkt, door een panel van 5000 Belgische consumenten uitverkozen werd tot Product van het Jaar 2016. Dit medisch hulpmiddel pakt de drie hoofdoorzaken van overgewicht en obesitas aan: vetten, snelle suikers (topje Actieve Voedingsdriehoek) en koolhydraten. Klinische tests wijzen uit dat patiënten met overgewicht en obesitas gemiddeld 4 keer meer gewicht verliezen dan met enkel een dieet. ClavitanolTM , het actieve bestanddeel in XL-S Medical Max Strength, is een gespecialiseerd, natuurlijk vezelcomplex dat de vertering en absorptie van vetten, snelle suikers en koolhydraten (trage suikers) vermindert. Met als gevolg een beperktere calorie-opname. Aangezien het product op een mechanische manier werkt en zelf niet opgenomen wordt in het lichaam, heeft het een uitstekende tolerantie. XL-S Max Strength zwakt daarnaast de pieken in de bloedsuikerspiegel af, waardoor het ook eetlustremmend werkt.

Met XL-S Medical Max Strength ben je dus op een veilige en gezonde manier bikini-klaar vóór de zomer begint!

bron: Ingezonden mededeling - Omega Pharma
verschenen op : 15/05/2017 , bijgewerkt op 16/05/2017