Voor u gelezen op Psychologies.be

Welkom op het DOWN to EARTH-filmevent met Psychologies

Laatst bijgewerkt: mei 2017
psych-down-to-earth-2.jpg

agenda

‘Het gaat erom dat ieder mens zijn eigen waarheid vindt en daarnaar leeft’ Rolf Winters & Renata Heinen
In 2004 beslisten Rolf Winters en Renata Heinen om niet meer mee te doen aan de ratrace. Ze verhuisden met hun drie jonge kinderen naar de VS. Daar begon het avontuur dat hen naar de ‘behoeders van de aarde’ bracht, mannen en vrouwen uit uitheemse culturen die doorheen de tijden oude wijsheid over aarde, mens en leven bewaard hebben. Die reis was de basis voor hun film DOWN to EARTH, die na Nederland nu ook België verovert. Lees meer.
Omdat je deze film moet ‘beleven’ om de impact ervan te kunnen ervaren, organiseert Psychologies een unieke vertoning van de film.> In aanwezigheid van klimaatvoorvechtster Francesca Vanthielen en Rolf Winters, de maker van DOWN to EARTH zelf, word je na de film uitgenodigd om vragen te stellen en om mee te filosoferen over hoe de wijsheden van de Earth Keepers ons kunnen helpen om te gaan met de ratrace en onze doorgedraaide samenleving. Een in Nederland met razend succes beproefde en inspirerende middag die je leven een positieve switch zal geven!
WANNEER?
Op zaterdag 10 juni, 2017, van 12.30u tot 17u

WAAR?
In het Fakkeltheater, Rode Zaal, Hoogstraat 12, 2000 Antwerpen

WAT MAG JE VERWACHTEN? 12.30u: Aankomst & welkom met koffie & thee 13u: Start programma 13.15u: Filmvoorstelling, gevolgd door Q&A 15.15u: Pauze met drankje en hapjes (inclusief) 15.45u: Dialoog met Francesca Vanthielen & Rolf Wouters 17u: Einde

Bestel hier je tickets Voor meer info: www.downtoearthfilm.com/psychologies Lees hier het volledige Psychologies-interview met Rolf Winters

Getuigenissen over dit event:

'Ik zag de film met nabespreking vorige maand in Brussel. Gek hoe een film je zo kan raken. Is het de authenticiteit? De eerlijkheid? Zijn het de Wisdom Keepers zelf, die door hun oprechte eenvoud op een onbewaakt moment ergens diep in het hart raken? Op het einde van deze film voel je je alleszins opgenomen in een andere vibe, een vibe van verbinding en optimisme. Vooral als de vragen aan filmmaker Rolf Winters in de zaal loskomen, mensen spontaan vertellen wat de film in hen raakt en Rolf bevlogen begint te vertellen, groeit een gevoel van collectieve hoop en zelfs vreugde, om de mogelijkheden die ontstaan wanneer mensen hun hart openzetten en een diep ingewortelde common sense laten spreken. Een topevent dat me het gevoel geeft: het kan anders, waar wachten we op?' Anne Wislez, hoofdredactrice Psychologies België 'Deze film roept echt op om iets te gaan doen. Met wat je vanbinnen voelt de wereld in te gaan en te laten zien waar je voor staat.' Inez van Oord, oprichtster Happinez magazine 'De Wisdom Keepers praten tegen onze ziel. Voorbij het masker van alledag. Daar zit ook ons diep collectieve verlangen dat de ziel het mag overnemen van de aanpassing en vervlakking die onze maatschappij nu kenmerkt.' Dave Jongeneelen, oprichter Better Future 'Deze film zal me tijden bijblijven. Er zitten veel elementen in de film die iedereen zullen raken. Het zorgt ervoor dat je actie wil nemen, en dat is wat we nodig hebben.' Nicolas Beriot, Secretaris-Generaal voor het Klimaat & Energie, Frankrijk 'Ik zag deze film en het gaf me iets. Een prachtige boodschap, een heldere boodschap. Het raakte mijn ziel.' Mazen Farouk, Syrisch vluchteling 'Wat me diep raakte is de boodschap van hoop, en het idee dat onze kinderen verder kunnen leven.' Een enthousiaste mama Check ook hier getuigenissen op YouTube!

Artikel uit Psychologies
bron: http://www.psychologies.be/nl/welkom-op-down-to-earth-filmevent-psychologies/
verschenen op : 04/05/2017 , bijgewerkt op 10/05/2017
Psychologies
pub