Wat is pijnrehabilitatie? De intake ervan, het educatie programma, de evaluatie.

Laatst bijgewerkt: april 2017

agenda

Hoe langer de pijn bestaat, hoe groter de kans dat niet alleen lichamelijke, maar ook psychische en sociale aspecten een rol spelen bij het in stand houden of verergeren van de klachten.
Rehabilitatie is een ingewikkeld en langdurig proces, waarbij er gewerkt wordt aan een zo maximaal mogelijk herstel van het lichamelijk, psychisch en sociaal functioneren. Rehabilitatie bij chronische pijn noemen we ‘pijnrehabilitatie’.

In het LAC is door een team van medewerkers een specifiek rehabilitatieprogramma voor chronische pijnpatiënten uitgewerkt. Dit rehabilitatieteam bestaat uit een rehabilitatiearts, psychologen, kinesitherapeuten, verpleegkundigen en een maatschappelijk assistent. Pijnrehabilitatie binnen het LAC is enkel mogelijk in een groepsprogramma.

Het doel van de pijnrehabilitatie is herstel. Dit houdt in dat we samen met u proberen uw mogelijkheden te vergroten of nieuwe mogelijkheden te ontwikkelen in harmonie met uw omgeving.
Met herstel wordt niet bedoeld: het herstellen van ‘schade’ of weer ‘de oude’ worden. Het doel van de rehabilitatie is dus niet het opsporen van de oorzaak van de pijnklachten of het direct verminderen van de klachten. Het rehabilitatieprogramma richt zich niet op pijnbestrijding.
Het gaat om het herstellen van capaciteiten en het verbeteren van het functioneren, waardoor de klachten kunnen afnemen.

Dr. Koen Bernar komt ons de pijnrehabilitatie? De intake ervan, het educatie programma, de evaluatie vandaag uitleggen  Dr. Koen Bernar is *Licentiaat in de Kinesitherapie en Motorische Revalidatie
 *18 jaar werkervaring met patiënten met CVS/FM en chronische pijn .
 *Werkzaam als kinesitherapeut in het Leuvens Algologisch Centrum (LAC)  *Gewezen teamlid van CVS-referentiecentrum 

Een e-mailtje (vermeld bij de meeste events) voorkomt een teleurstelling bij eventueel gewijzigde of afgelaste evenementen.

Spreker: Koen Bernar Kinesitherapeut Leuvens Algologisch Centrum (LAC)
Waar: Provinciaal Vormingscentrum Malle Smekenstraat 61 2390 Malle
Organisatie: Chronische Pijn Vereniging ’t Lichtpuntje
Uur: van 14u00 tot 17 u

Leden gratis -Niet leden € 5 ( + 2,5 euro  koffie, fris , thee , onbeperkt )

bron: t'Lichtpuntje
verschenen op : 18/04/2017

Reageer zelf

verberg bovenstaande gegevens :
je naam en emailadres verschijnen dan niet bij je reactie.
hou me op de hoogte van reacties :
telkens iemand een reactie plaatst bij dit bericht ontvang je een e-mail.
tekens over.
gezondheid.be op Facebook

pub