Klik hier voor de enquête,  " />

Een natuurlijke en vernieuwende oplossing voor een goed cholesterolgehalte.

Laatst bijgewerkt: maart 2017

advertorial

Rode gist rijst, kent u dat ?

Rode gist rijst (Monascus purpureus) is een microscopische paddenstoel die op rijst groeit. Rode gist rijst wordt, ten onrechte, ook rode rijst gist genoemd. De gist bevat een rood pigment; het is dus de gist die rood is en niet de rijst.

poudre-rouge-riz_adv.jpg

In Azië wordt rode gist rijst voornamelijk in de voeding gebruikt, maar het is ook een uitstekend natuurlijk middel om het cholesterolgehalte te beheersen. Het is al het onderwerp geweest van vele wetenschappelijke studies.

Rode gist rijst bevat monacoline K. Het EFSA (Europese Autoriteit voor voedselveiligheid) erkent de werking van een dagelijkse inname van 10 mg Monacoline K om een normaal cholesterolgehalte te behouden.

Rode gist rijst is goed, maar de tweede generatie is nog beter!

COEUR-STETHOSCOPE-250x150px.jpg

Monacoline K bevat een lactone en een hydroxy-zure vorm. Deze twee vormen werken in op de cholesterolproductie.

De lactone vorm vereist een transformatie door de lever om actief te zijn. Deze vorm kan bijwerkingen, zoals spierpijn, veroorzaken.

De hydroxy-zure vorm is echter direct actief in ons organisme. Zij geeft dus een betere tolerantie.

De olijf, de uitverkoren bondgenoot voor een goede gezondheid!

Olive-DET-adv.jpg

Olijfolie van de eerste persing is het beste voor de gezondheid want ze is minder behandeld en bevat meer polyfenolen, waaronder hydroxytyrosol. Het is erkend dat, om een beschermende werking op het cardiovasculaire systeem te bekomen, men 25 ml zeer geconcentreerde olijfolie moet innemen per dag.

De polyfenolen in olijven hebben uitstekende antioxidante eigenschappen die toelaten de oxidatie van LDL (slechte cholesterol), en zo het verstoppen van de bloedvaten, tegen te gaan.

Cholesfytol®plus bevat geen olie maar is gestandaardiseerd in hydroxytryrosol. Hydroxytyrosol bevindt zich uitsluitend in de vrucht van de olijfboom en niet in de bladeren.

Hydroxytyrosol is de krachtigste antioxidant aanwezig in de natuur!

tab-antioxydant-nl-355px-largeur.png

Het EFSA (Europese Autoriteit voor voedselveiligheid) erkent het effect van een dagelijkse inname van min.5 mg hydroxytyrosol om de oxidatie van LDL-cholesterol te verminderen.

Hydroxytyrosol is een uitstekende keuze om de rode gist rijst aan te vullen.

Inderdaad, rode gist rijst helpt het gehalte slechte cholesterol te controleren en hydroxytyrosol vermindert zijn oxidatie.

Cholesfytol® plus, een innovatie van het laboratorium Tilman!

CHOLESFYTOL-PLUS_pack_250x150.png

Ontwikkeld door het laboratorium Tilman, Belgische marktleider in de fytotherapie, helpt Cholesfytol®plus uw cholesterolgehalte op een natuurlijke manier te beheersen met een goede spiertolerantie.

Cholesfytol® plus is een voedingssupplement op basis van poeder van rode gist rijst van de 2e generatie (Monascus purpureus) en droogextract van olijf (Olea europaea L.).

Deze samenstelling is uniek en innoverend. Zij respecteert ook de specificaties van de Belgische autoriteiten en van de EFSA. Inderdaad, Cholesfytol®plus bevat 10 mg monacoline k met min. 80% in hydroxy-zure vorm en 10 mg hydroxytyrosol.

De samenstelling van Cholesfytol®plus geeft u:

  • een optimale werking
  • een goede tolerantie
  • een minimum aan interacties

Cholesfytol® plus werd wetenschappelijk bestudeerd* in België!

*Can red yeast rice and olive extract improve lipid profile and cardiovascular risk in metabolic syndrome? A doubleblind, placebo controlled randomized trial BMC Complementary and Alternative Medicine (2015) 15:52

Klik hier voor meer informatie…

bron: Ingezonden mededeling Tilman
verschenen op : 13/03/2017 , bijgewerkt op 31/03/2017
gezondheid.be op Facebook

pub