Griepepidemie bijna voorbij

Laatst bijgewerkt: March 2017
123m-griep-bed.jpg

nieuws

De griepepidemie lijkt grotendeels voorbij te zijn, zo blijkt uit het griepbulletin van het Wetenschappelijk Instituut Volksgezondheid WIV. 
In de week van 22 februari tot 1 maart daalde het aantal mensen die een huisarts met een griepaal syndroom consulteerden opnieuw: 303 raadplegingen per 100.000 inwoners tussen 20 en 26 februari. Deze verdere daling versterkt het scenario van een algemene afzwakking van de griepactiviteit.
Hoewel de griepactiviteit boven de epidemische drempel van 140 raadplegingen per 100.000 inwoners blijft liggen, wordt de intensiteit van de griepepidemie nu als ‘zwak’ beschouwd.
Volgens de virologen en epidemiologen van het WIV zal deze daling van de griepactiviteit zich in de komende weken voortzetten. Het krokusverlof zal waarschijnlijk een bijkomende rem zetten op de verspreiding van de griep. Globaal gezien komen de schoolvakantieperiodes overeen met een vermindering van de contacten tussen personen. Dit helpt de verspreiding van het virus te beperken.   
Het aantal raadplegingen bij een huisarts voor andere acute luchtweginfecties (zoals sinusitis, keelontsteking, oorontstekingen of bronchitis) blijft stabiel en ligt nu onder de symbolische drempel van 2.000 raadplegingen per 100.000 inwoners ('zwakke’ activiteit).
Bron:
https://www.wiv-isp.be/nl/pershoek/griepbulletin-01-03-2017-verdere-daling-van-de-griepactiviteit


verschenen op : 10/03/2017 , bijgewerkt op 09/03/2017

Reageer zelf

verberg bovenstaande gegevens :
je naam en emailadres verschijnen dan niet bij je reactie.
hou me op de hoogte van reacties :
telkens iemand een reactie plaatst bij dit bericht ontvang je een e-mail.
tekens over.
pub