Havermoutkoekjes met gedroogde veenbessen

Laatst bijgewerkt: juli 2017
 HAVERMOUT KOEKJES-645copy1.jpg

recepten

10 porties
30 minuten

Ingrediënten

  • 3 rijpe bananen
  • 150 g havervlokken
  • 60 g amandelen, grof gehakt
  • 70 g kokos, gemalen
  • 60 g gedroogde cranberries (of gedroogde blauwe bessen, rozijnen, ...)
  • 30 g kokosvet (natuurvoedingswinkel)

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180° C.
Mix de bananen of plet ze met een vork.
Voeg de havervlokken, amandelen, de kokos en het gedroogd fruit toe en meng goed.
Smelt het kokosvet op een laag vuurtje en meng met de andere ingrediënten.
Leg bakpapier op een bakplaat en doe het mengsel in bakringen.
Bak de koekjes 15 à 20 minuten in de voorverwarmde oven.

Tip

  • Havervlokken zijn van nature glutenvrij, maar mogen niet gegeten worden door mensen met glutenintolerantie, omdat ze sporen van gluten kunnen bevatten.
  • Er zijn ook glutenvrije havervlokken op de markt. Dit staat duidelijk op de verpakking.
  • Je kan de havervlokken ook vervangen door quinoa of boekweitvlokken.

nooit meer dieten 1.jpg
www.nooitmeerdiëten.be
www.sanamethode.be

bron: boek Nooit Meer Diëten - Sandra Bekkari
verschenen op : 13/07/2017 , bijgewerkt op 11/07/2017

Reageer zelf

verberg bovenstaande gegevens :
je naam en emailadres verschijnen dan niet bij je reactie.
hou me op de hoogte van reacties :
telkens iemand een reactie plaatst bij dit bericht ontvang je een e-mail.
tekens over.
pub