Zalm met noten-kruidenkorst op een bedje van spinazie

Laatst bijgewerkt: juli 2017
ZALM NOTEN KRUIDENKORST SPINAZIE-645 copy.jpg

recepten

2 porties
30 minuten

Ingrediënten


  • 300 g zalm (biozalm)
  • olijfolie
  • walnoten, grof gehakt
  • ruime portie spinazie
  • zwarte peper
  • snuifje zout
  • handvol sojascheuten
  • 1 el citroensap

Voor de korst:

  • 2 el amandelen, fijngehakt
  • 2 el olijfolie
  • 2 el peterselie, fijngehakt
  • 2 el dille, fijngehakt
  • 1 teentje knoflook, geperst

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180° C.
Meng alle ingrediënten voor de korst.
Leg de vis in een ovenschaal met olijfolie en beleg met het mengsel.
Bak +/ 20 minuten in de voorverwarmde oven.
Rooster de walnoten in een antiaanbakpan zonder vetstof.
Bak de spinazie in olijfolie, voeg een scheutje citroensap toe en kruid af met peper en zout.
Voeg de sojascheuten toe en laat ze even meestoven. Werk af met de geroosterde walnoten.

nooit meer dieten 1.jpg
www.nooitmeerdiëten.be
www.sanamethode.be

bron: boek Nooit Meer Diëten - Sandra Bekkari
verschenen op : 20/07/2017 , bijgewerkt op 20/07/2017

Reageer zelf

verberg bovenstaande gegevens :
je naam en emailadres verschijnen dan niet bij je reactie.
hou me op de hoogte van reacties :
telkens iemand een reactie plaatst bij dit bericht ontvang je een e-mail.
tekens over.
pub