Aardbeien in pure chocolade met kokos en amandelen

Laatst bijgewerkt: maart 2017
CHOCOLADE AARDBEI KOKOS-645F copy.jpg

recepten

4 porties
30 minuten

Ingrediënten

  • 12 aardbeien
  • amandelschilfers
  • gemalen kokos
  • 100 g pure chocolade (70% cacao), fijngehakt

Bereiding

Was de aardbeien en dep ze goed droog met keukenpapier.
Prik een stokje in de aardbeien.
Rooster de amandelschilfers in een antiaanbakpan zonder vetstof.
Neem twee schaaltjes : één voor de geroosterde amandelschilfers, één voor de gemalen kokos.
Smelt de chocolade au bainmarie : doe water in een pot, breng aan de kook en zet op de laag vuur. Doe de chocolade in een kleiner potje en zet het in het warme water terwijl je blijft roeren. Zorg ervoor dat er zeker geen water bij de chocolade komt.
Als de chocolade gesmolten is, haal je ze van het vuur. Draai de aardbeien voor drie vierde in de chocolade en vervolgens in de kokos of de amandelschilfers.
Leg ze op een schaal met bakpapier en plaats 30 minuten in de koelkast.

nooit meer dieten 1.jpg
www.nooitmeerdiëten.be
www.sanamethode.be

bron: boek Nooit Meer Diëten - Sandra Bekkari
verschenen op : 27/03/2017 , bijgewerkt op 25/03/2017

Reageer zelf

verberg bovenstaande gegevens :
je naam en emailadres verschijnen dan niet bij je reactie.
hou me op de hoogte van reacties :
telkens iemand een reactie plaatst bij dit bericht ontvang je een e-mail.
tekens over.
gezondheid.be op Facebook

pub