Recept: soepje van courgette en rucola met tomaat en mozzarella

RUCOLA COURGETTE SOEP-219.jpg

recepten

Een heerlijk soepje van courgette en rucola, geserveerd met tomaat en mozzarella, geplukt uit Nooit Meer Diëten 2 van Sandra Bekkari. Op amper 20 minuten tijd heb je twee heerlijke porties klaar.

Lees ook: Is elke dag soep drinken gezond?

Ingrediënten

  • 1 l groentebouillon
  • 1 kleine courgette
  • 80 g rucola
  • (optioneel) 1 tl vloeibare honing (acacia)
  • zeezout

Lees ook: Recept: soep van witloof en prei

Bereiding

  • Breng de groentebouillon aan de kook en voeg de courgette toe. Laat 20 minuten doorkoken en mix met de rucola. Voeg eventueel een klein scheutje honing toe.
  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Doe de tomaatjes in een ovenschaaltje met wat olijfolie en Provençaalse kruiden en gaar ze een 10tal minuten in de voorverwarmde oven.
  • Werk de soep af met mozzarellabolletjes, de tomaatjes, rucola en zwarte peper.
Voor de afwerking voor 2 personen: 6 kerstomaatjes, 1 el extra vierge olijfolie, Provençaalse kruiden, 6 kleine bolletjes mozzarella, enkele blaadjes rucola, zwarte peper.

Lees ook: Aardpeersoep


Laatst bijgewerkt: februari 2024

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram