Gegratineerde hespenrolletjes met witloof à la Sana

Laatst bijgewerkt: January 2018
HESPENROLLETJES IN BLOEMKOOLSAUS-645.jpg

recepten

2 porties
55 minuten

Ingrediënten

  • 1 grote bloemkool, in roosjes
  • 4 stronken grondwitloof
  • een flinke scheut (rijst)melk
  • 1 el olijfolie
  • snufje nootmuskaat
  • zwarte peper
  • snufje zeezout
  • 4 dikke sneden gekookte ham
  • 120 gram mix van gratinkaas (Emmental, Comté, ...), gemalen

Bereiding

Verwarm de oven voor op 210 °C, op de grillstand.

Stoom of kook de bloemkool tot die helemaal gaar is.

Verwijder met een aardappelmesje het taaie hart uit het witloof door een ronde inkeping te snijden. Stoom of stoof het witloof gaar, prik met een vork in het witloof om te zien of het gaar is. Laat goed uitlekken, knijp de witloofstronken even samen om het vocht goed te verwijderen.

Mix de bloemkool in de blender met de melk, olijfolie, 2 el van het stoom/kookvocht van het witloof en kruid met nootmuskaat, zwarte peper en zout.
Meng de bloemkoolsaus met de helft van de gratinkaas.
Doe een laag bloemkoolkaassaus in een vuurvaste schotel. Kruid het witloof met nootmuskaat en zwarte peper, rol het in de ham en leg in de ovenschaal. Doe de rest van de bloemkoolkaassaus erover en werk af met de gemalen kaas.
Zet 15 minuten onder de voorverwarmde grill.

nooit meer dieten 3.jpg



www.nooitmeerdiëten.be
www.sanamethode.be



bron: boek Nooit Meer Diëten 3 - Sandra Bekkari
verschenen op : 29/01/2018

Reageer zelf

verberg bovenstaande gegevens :
je naam en emailadres verschijnen dan niet bij je reactie.
hou me op de hoogte van reacties :
telkens iemand een reactie plaatst bij dit bericht ontvang je een e-mail.
tekens over.
pub