Heb jij ook vaak last van constipatie ?

Laatst bijgewerkt: februari 2017

advertorial

HÉPAR®: het enige water met wetenschappelijk bewezen inwerking op de transit


• Constipatie is een wijdverspreid fenomeen, in het bijzonder bij vrouwen. In Europa heeft naar schatting 17,1%(1) van de bevolking last van functionele constipatie.
• Vaak is constipatie niet dreigend, maar wel zeer onaangenaam. Gelukkig valt er wel iets aan te doen. Wie niet aan een aandoening lijdt, kan weer tot een ideale transit komen met goede gewoonten op vlak van levensstijl en voeding.
• Een recente wetenschappelijke studie heeft uitgewezen dat het water van HÉPAR® een natuurlijke, eenvoudige en doeltreffende oplossing kan zijn om de transit te bevorderen.(2)

Magnesium is een mineraal dat essentieel is voor de goede werking van ons lichaam. Het is ook een essentieel bestanddeel van het water van HÉPAR® (119 mg per liter), dat zo voorziet in 31% van de dagelijkse behoefte aan magnesium.

[1] Peppas G. et al., BMC Gastroenterology, 2008, 8: 5. & Higgins P.D., Johanson J.F., Am J Gastroenterol, 2004, 99(4): 750-9.

[2] HÉPAR® kan laxerend werken. Drink elke dag 1 liter in het kader van een gevarieerd en evenwichtig voedingspatroon en een gezonde levensstijl. 

In 2012 werd een studie uitgevoerd bij 244 vrouwen van 18 tot 60 jaar oud die last hadden van functionele constipatie. De resultaten, die werden gepubliceerd in het vakblad Clinical Gastroenterology and Hepatology (3), toonden, vanaf de tweede week, een significante verbetering van de darmtransit aan bij vrouwen die 1 liter HÉPAR® per dag dronken(3). Dit werd gehandhaafd tot de 4e week van consumptie.

HÉPAR® is dus een natuurlijke, simpele en efficiënt middel om je te ontdoen van constipatieproblemen.

Functionele constipatie: wat is dat?

Bijna 1 persoon op 5 heeft last van constipatie. Deze transitproblemen worden vaak over het hoofd gezien, maar worden vaak veroorzaakt door verschillende factoren - geslacht, leeftijd, dieet, gebrek aan lichaamsbeweging, stress of specifieke fysiologische toestanden zoals zwangerschap (4).

We spreken vaak over "normale transit", maar er is geen specifieke timing... Er wordt gesproken over een gemiddelde van 24 uur, maar voor sommigen zal dit sneller of langzamer zijn. Het hangt sterk af van de looptijd in de dikke darm, waar het verteerde voedsel blijft tussen 20 en 72 uur. Wanneer derhalve de doorvoer vertraagd is, is het vooral in de dikke darm dat deze vertraging optreedt. (5)

Constipatie, een ongemak waar iets aan te doen valt!

“En daarom is het belangrijk om de oorzaak ervan te begrijpen en er een behandeling voor te vinden die gemakkelijk toe te dienen is. Maar ook met enkele eenvoudige gewoonten kun je zorgen voor een vlotte transit: een gevarieerd voedingspatroon rijk aan verse en gedroogde vruchten en groenten, diverse soorten meergranen (brood, pasta,… met meer vezels dan geraffineerde producten), regelmatig bewegen en tot slot voldoende drinken”, zegt Serge Pieters, voorzitter van de UPDLF (l'Union Professionnelle des Gradués en Diététique de Langue Française).

Indien de symptomen aanhouden of als de pijn te intens wordt, raadpleeg dan uw arts.

Eén liter water van HÉPAR® per dag: bewezen doeltreffendheid bij volwassenen

In 2012 werd een studie uitgevoerd naar de doeltreffendheid en tolerantie van HÉPAR® bij de behandeling van constipatie bij volwassenen. Er namen 244 vrouwen aan deel, van 18 tot 60 jaar oud, die last hadden van functionele constipatie.

De 244 vrouwen werden onderverdeeld in 3 groepen van 80 mensen. Elke groep kreeg dezelfde opdracht: gedurende 4 weken 1,5 liter water per dag drinken.
Echter,

Hun “waterverbruik” was verschillend afhankelijk van de groep:

  • Groep 1 (controlegroep) : 1,5 liter licht gemineraliseerd water
  • Groep 2 (Hépar 0,5) : 0,5 liter HÉPAR® en 1 liter licht gemineraliseerd water
  • Groep 3 (Hépar1) : 1 liter HÉPAR® en 0,5 liter licht gemineraliseerd water

De voornaamste resultaten waren:

    • Een significante verbetering van de darmtransit van de vrouwen die 1 liter water van HÉPAR® per dag dronken, en dat vanaf de tweede week
    • Een verbetering van de consistentie van de stoelgang.
    • Een beduidend lagere inname van laxeermiddelen in de groep die 1 liter HÉPAR® per dag dronk

Zo bevestigt HÉPAR® zijn unieke positie als natuurlijke en doeltreffende oplossing om functionele constipatie aan te pakken en is het dus te verkiezen als eerste stap voor men een geneesmiddelenbehandeling overweegt.

 

(3) Dupont C, Campagne A, Constant F, Efficacy and safety of a magnesium sulfate-rich natural mineral water for patients with functional constipation, Clinical Gastroenterology and Hepatology (2014), doi: 10.1016/j. cgh.2013.12.005. 

(4)  World Gastroenterology Organisation. World Gastroenterology Organisation Global Guidelines. Constipation : une approche globale. WGO 2010:p.1-13.

 (5)Jouet P. La motricité colique chez l’homme. Gastroenterol Clin Biol, 2000

 

bron: Ingezonden mededeling - Nestlé
verschenen op : 16/02/2017 , bijgewerkt op 14/02/2017
gezondheid.be op Facebook