Verstopte neus? Zeewater helpt!

Laatst bijgewerkt: februari 2017

advertorial

Zit je neus verstopt? Moet je constant niezen? En dat in combinatie met irritatie van de keel en vervelende hoofdpijn? Maak je niet druk! Elke volwassene heeft er naar schatting twee tot drie keer per jaar last van. 

Hoe krijg je nu zo’n verstopte neus? Wel … de binnenzijde van de neus is bekleed met slijmvlies en trilhaartjes die virussen en stof uit de luchtwegen weghouden. Komt een indringer toch door die slijmbarrière dan krijgt het slijmvlies extra prikkels. Hierdoor zwelt het neusslijmvlies op en zal er meer slijm geproduceerd worden. Het resultaat: een loopneus of een verstopte neus!

Kan je het voorkomen?

  • Een verkoudheid verzwakt de slijmvliezen van de luchtwegen. Zonder behandeling hebben bacteriële superinfecties vrij spel, wat aanleiding kan geven tot keel- of oorontsteking of een ontsteking van de bovenste luchtwegen (bronchiolitis). 
  • Door de neus te spoelen met PHYSIOMER kunnen de infectieverwekkende stoffen worden afgevoerd en kan het slijmvlies zijn functie van beschermende barrière herstellen. Zo kun je vermijden dat een gewone verkoudheid andere verwikkelingen met zich meebrengt.PHYSIOMER Normal Jet spoelt, hydrateert, maakt de neus vrij en bevat de mineralen die nodig zijn om het slijmvlies dat bij een verkoudheid is aangetast door het virus, te herstellen.

>> Hoe gebruiken?

Hoe behandelen?

In de meeste gevallen geneest een verkoudheid vanzelf na ongeveer 1 week. De behandeling is voornamelijk gericht op het verminderen van de symptomen.
Om je comfort te verbeteren, luchtwegcomplicaties te voorkomen en de proliferatie van het virus te stoppen, begin je met een neusspoeling. Die zal je bevrijden van de verstopping en de zwelling en je beschermen tegen terugkerende infecties. 

Waarom zeewater?
Physiomer = 100 % zeewater, bewezen doeltreffendheid

Zeewater is niet enkel een zoutoplossing. Het is rijk aan mineralen, die unieke eigenschappen en een bewezen doeltreffendheid verlenen: het stimuleert de trilhaarbewegingen1, vermindert de ontsteking2 en bevordert het herstel van het neusslijmvlies1,3 dat is beschadigd door de aanval van het virus.
Om al die eigenschappen te kunnen behouden, bestaat PHYSIOMER uit 100 % zeewater. Hiermee onderscheidt PHYSIOMER zich van andere zoutoplossingen op basis van zeewater die maar een derde zeewater bevatten of met fysiologische serums die gewone zoutoplossingen zijn. 

Wetenschappelijke studies hebben uitgewezen dat het gebruik van PHYSIOMER de ernst van de symptomen vermindert, de ademhaling bij verkoudheid verbetert met 47 % en de algemene toestand van de patiënten met 45 %4.
 
De natuurlijke formule van PHYSIOMER met 100 % zeewater bevat geen bewaarmiddelen en geen enkele chemische toevoeging. De neusspoelingen zijn zo ontworpen dat ze ook zónder bewaarmiddelen gegarandeerd steriel kunnen blijven, zelfs als je ze slechts af en toe gebruikt. 
 

>> Ontdek het product dat het best bij je past

Bronnen:
1) Traissac L et al. In vitro study of the effect of seawater by-products on the respiratory mucosa. Official Journal of the French ORL Society; No; 32; pp 43-49
2) Tabary O. & Al., INSERM U 314. PHYSIOMER® reduces the chemokine interleukin-8 production by activated human respiratory epithelial cells. Eur Respir J 2001; 10: 1-6.
3) Inserm UMRS 903, Laboratoire de la Mer. Étude de l’effet des solutions Laboratoire de la Mer sur les fonctionnalités de l’épithelium resiratoire (Study of the effect of Laboratoire de la Mer solutions on the functionality of the respiratory epithelium), 2013, final report.
4) Slapak I, Skoupa J, Strnad P, Hornik P ; Efficacy of isotonic nasal wash (seawater) in the treatment and prevention of    rhinitis in children ; 2008 ; Archives Otolaryngology Head Neck Surgery ; vol 134 ; n° 1 ; pp 67-74.

bron: Ingezonden mededeling - Omega Pharma
verschenen op : 09/02/2017 , bijgewerkt op 07/02/2017
gezondheid.be op Facebook

pub