Zo maak je je slaapkamer allergie proof

Laatst bijgewerkt: February 2017 | 3 reacties
123m-kind-bed-verkoudh-ziek-allerg-neus-02-17.jpg

tips Laat je nachtrust niet bederven omdat je moet snotteren en niezen. Enkele kleine aanpassingen in je slaapkamer, huis en in je slaaproutine volstaan om de allergenen die je parten spelen te vernietigen.

Verschoon je bed regelmatig. Trek wekelijks de lakens van je bed en was ze in warm water
(60 °C).

Bescherm je matras en kussens. Steek ze in een antiallergische hoes, ook de boxspring. En die hoezen hoeven niet in van dat akelig rimpelend plastiek te zijn. Er zijn tegenwoordig heel comfortabele, ademende versies in dicht geweven textiel op de markt. Een poriedikte van maximum 10 micron is ideaal.

Verwijder lievelingsplaatsen van huisstofmijt. Hang indien mogelijk houten lamellen aan het raam in plaats van gordijnen. En opteer voor een houten vloer in plaats van vasttapijt of karpetten, want ook daar voelen allergenen zich thuis.

Reinig de slaapkamer niet ’s avonds. Het kan tot twee uren of meer duren voor het stof dat tijdens een schoonmaakbeurt gaat ronddwarrelen, zich terug neerzet. Doe de schoonmaak vroeger op de dag, dan ontketen je geen allergieaanval op het moment dat je probeert om de slaap te vatten.

Hou huisdieren uit de slaapkamer. Het is leuk om ze op of naast je bed te hebben, maar de huidschilfers in hun pels kan je allergie(symptomen) in gang zetten. En bovendien kan zo’n beestje ook pollen en schimmel van buiten meebrengen.

bron: HD
verschenen op : 25/02/2017

3 reacties

Zo maak je je slaapkamer allergie proof

door anoniem, 28 February 2017 om 22:30

Door een goede luchtreiniger te plaatsen maak je de lucht zuiver zodat je geen last meer van een allergie heeft. Let wel op dat een goede luchtzuiveraar een HEPA filter en een ionisator heeft. Kijk eens op www.luchtreiniger.nl/

Zo maak je je slaapkamer allergie proof

door anoniem, 27 February 2017 om 09:58

En ook s'nachts de ramen open laten met rolluik in gaatjes dat er nog verse lucht binnen komt tijdens het slapen, gewoon zalig en gezond.Want bacteriën zoeken warmte op en zo word je vlug ziek.En zeker geen verwarming in de kamer, zeer slecht!

Zo maak je je slaapkamer allergie proof

door anoniem, 26 February 2017 om 12:43

iedere dag de slaapkamer luchten door het raam open te zetten. Je verliest s nachts veel vocht waardoor het beddengoed vochtig wordt. het dekbed openslaan en drogen maar.

bekijk alle 3 reacties

Reageer zelf

verberg bovenstaande gegevens :
je naam en emailadres verschijnen dan niet bij je reactie.
hou me op de hoogte van reacties :
telkens iemand een reactie plaatst bij dit bericht ontvang je een e-mail.
tekens over.
pub