Waarom vitamine C zo belangrijk is

Laatst bijgewerkt: January 2017 | 5 reacties
123m-vitC-fruit-groenten-01-17.jpg

tips Heb je nood aan vitamine C? Eet een kommetje aardbeien, ze bevatten meer vitamine C dan een sinaasappel.
Aardbeien horen natuurlijk thuis in de zomer, maar er zijn nog andere goede bronnen die je ook in de wintermaanden van vitamine C kunnen voorzien: citrusvruchten, kiwi’s, paprika’s en broccoli bijvoorbeeld.

Vitamine C hebben we nodig om onze cellen te beschermen tegen beschadiging, om wonden te laten genezen en om ons immuunsysteem actief te houden.
Er zijn vermoedens dat vitamine C ook preventief werkt tegen kanker en hartziekten, maar er is nog meer onderzoek nodig om dat wetenschappelijk te bewijzen. Op het genezen van een verkoudheid heeft vitamine C geen effect. Sorry … Maar het kan ze wel milderen en de duur ervan verkorten.

De dagelijks aanbevolen hoeveelheid is 90 mg voor mannen en 75 mg voor vrouwen. Zwangere vrouwen, vrouwen die borstvoeding geven en rokers hebben meer nodig. Ter info: 1 sinaasappel bevat 70 mg.

De meeste mensen nemen (meer dan) voldoende vitamine C op via de voeding. Het komt zelden voor dat iemand een extreem laag vitamine C-gehalte heeft. En als het toch het geval is, dan veroorzaakt dat scheurbuik: vermoeidheid, pijnlijke gewrichten, tandvleesproblemen, vlekkerige huid.

bron: HD
verschenen op : 05/02/2017

5 reacties

Waarom vitamine C zo belangrijk is

door jo, 9 March 2017 om 21:06

Wist u dat wij mensen een van de weinige dieren zijn die zelf geen vitamine C meer aanmaken? Een theorie is dat hogere apen die eigenschap verloren zijn omdat ze zoveel vitamine C houdend voedsel aten (lees planten)

Waarom vitamine C zo belangrijk is

door Christine Jacobs, 2 March 2017 om 05:26

Beste, dank u voor dit bericht, wil u ook noteren dat mijn email adres gewijzigd is van jacobschristine@skynet.be naar jacobschristine902@gmail.com dank u en v.g.

Waarom vitamine C zo belangrijk is

door anoniem, 5 February 2017 om 10:02

heb met gember en citroen en wel rust mijn griep genezen ,eet veel broccolie en kiwi´s , madarijnen in de zomer enorm veel aardbeien en voel mij altijd goed denk dus dat vitamine c ermee;te maken heeft.

Waarom vitamine C zo belangrijk is

door blontrock, 5 February 2017 om 05:05

"Op het genezen van een verkoudheid heeft vitamine C geen effect. Sorry … Maar het kan ze wel milderen en de duur ervan verkorten." Wat is genezen dan anders dan de duur van een ziekte verkorten?

bekijk alle 5 reacties

Reageer zelf

verberg bovenstaande gegevens :
je naam en emailadres verschijnen dan niet bij je reactie.
hou me op de hoogte van reacties :
telkens iemand een reactie plaatst bij dit bericht ontvang je een e-mail.
tekens over.
pub