Voor u gelezen op Het Nieuwsblad

Gezonde snickers

Laatst bijgewerkt: September 2017
nb-koken-gezonde-snicker-01-17.jpg

recepten Snickerrepen zonder schuldgevoel: zo maak je ze zelf. Gastkok Ellen Charlotte Marie deelt een lekker gezond recept.

Nodig (voor 8 à 10 repen)

Voor de karamel

- 8 à 10 medjooldadels, ontpit

- 1 grote kop pinda's

- 2 eetlepels natuurlijke pindakaas

- 1 snuifje zeezout

- 1/4 koffielepel natuurlijk vanille-extract

Voor de chocolade

- 1/2 kop cacaopoeder

- 1/2 kop kokosolie, gesmolten

- 1/3 kop natuurlijk zoetmiddel

Doen

- Week de dadels minstens vijf minuten in warm water. Maak een basis met de helft van de pinda's in een rechthoekige schaal (bekleed met bakpapier).

- Mix de ingrediënten voor de karamel (behalve de pindanoten) in een goede blender en schep de karamel bovenop de pindanoten. Strijk de karamel met je vingers (maak ze eerst nat) of met de achterkant van een natte lepel open. 

- Strooi de andere helft van de pindanoten over de karamel en zet de schaal minimum dertig minuten in de diepvries. 

- Maak de chocoladesaus door alle ingrediënten te mengen.

- Neem de schaal uit de diepvries. Snijd de opgestijfde vulling in repen en dop ze in de chocolade of of maak er chocoladecirkels op met een koffielepel.

Smakelijk!

Artikel uit Het Nieuwsblad
bron: http://www.nieuwsblad.be/she
verschenen op : 07/09/2017 , bijgewerkt op 06/09/2017
Het Nieuwsblad
pub