Citroenkaviaar, een echte ontdekking!

1234-fruit-fingerlime-lime-11-29.jpg

nieuws Citroenkaviaar of finger lime is een citrusvrucht uit Australië. Hoewel hij citroen wordt genoemd, is het eerder een limoen in de vorm van een cilinder die wat doet denken aan een augurk en die met kleine bolletjes is gevuld. De vrucht wordt tegenwoordig ook door de belangrijkste sterrenchefs gebruikt.

Citroenkaviaar is op zijn minst verrassend te noemen. De schil vertoont een hele scala aan kleuren die gaan van geel over oranje, rood en bruin, tot groen of zwart. Maar de vrucht is vooral origineel door de structuur van zijn vruchtvlees. Wanneer je een citroenkaviaar opensnijdt, zie je honderden kleine roze of lichtgroene bolletjes die doen denken aan kaviaar. Vandaar dus de naam. Deze kleine pareltjes geven een explosie in de mond, een felle friszure citroensmaak met toetsen van pompelmoes.

Citroenkaviaar is niet geschikt om uit te persen of te koken. Het sap is te zuur om zuiver te worden gebruikt, maar het vormt wel een perfecte food pairing bij visgerechten (carpaccio van vis of sushi) en bij zeevruchten (oesters). Wat desserts betreft, is het lekker in een fruitsalade en op ijsjes.

Ongewoon, zeldzaam en chique, maar daar hangt ook een prijskaartje aan vast : 250 à 350 euro per kilo! Voor wie zich eens wil laten gaan en origineel wil uitpakken tijdens de feestdagen …

auteur: Barbara Simon, lifestylejournalist
Laatst bijgewerkt: december 2016

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram