Zeven tips voor het veilig bewaren van restaurantrestjes

Laatst bijgewerkt: December 2016
123-zak-papier-doggybag-12-16.jpg

tips De trend om restjes van een afvalmaaltijd (bv. een pizza) of van een restaurantmaaltijd mee naar huis te nemen (in een doggybag, ook restopack genoemd) raakt meer en meer ingeburgerd. Dit is zowel ecologisch als economisch verantwoord en bovendien veilig, tenminste als enkele aandachtspunten in acht worden genomen.

1. Plaats de restorestjes ten laatste binnen de twee uur in de koelkast (max. 7°C).

2. Bewaar de etensresten in propere en hermetisch afgesloten recipiënten.

3. Het gebruik van aluminiumfolie voor het bewaren van zeer zure producten (bijvoorbeeld voeding die wordt bewaard in een jus op basis van citroen of tomaten, enz.) of zeer zoute producten wordt afgeraden. Er kan bij deze producten een minieme migratie van het aluminium naar het levensmiddel plaatsvinden.

4. Bewaar ze maximaal 24 tot 48 uur, al naargelang het type van product.

5. Vries ze niet in omdat u niet weet hoe alles is klaargemaakt en of er ingevroren ingrediënten zijn gebruikt.

6. Warm ze voldoende op (een temperatuur van minstens 60°C is aanbevolen).

7. Hou er rekening mee dat etensresten slechts één keer opnieuw mogen worden opgewarmd.

bron: www.favv.be/consumenten
verschenen op : 15/12/2016

Reageer zelf

verberg bovenstaande gegevens :
je naam en emailadres verschijnen dan niet bij je reactie.
hou me op de hoogte van reacties :
telkens iemand een reactie plaatst bij dit bericht ontvang je een e-mail.
tekens over.
pub