Gesmoord rundvlees met pastinaak, pompoen en rammenas

Laatst bijgewerkt: november 2016 | 1 reacties | 13066 x gelezen

recepten

Ingrediënten

  • 1 kg rundvlees
  • 1 aardappel
  • 2 wortels
  • 1 pastinaak
  • 300 g pompoen
  • 1 ui
  • 330 ml streekbier
  • 50 g boter
  • tijm
  • peterselie
  • peper zout
  • BIJGERECHT
  • 120 g appel
  • 1 citroen
  • 1 mierikswortel

 

Recept

Schil de groenten en snijd ze in vrij grote stukken. Houd de appels, mierikswortel en citroen over voor het bijgerecht.

Verhit wat boter in een ovenvaste pan, kruid het vlees met peper en zout en schroei het rondom dicht. Draai het vuur lager en doe de groenten bij het vlees. Voeg de tijm toe en stoof de groenten even aan. Blus vervolgens met het bier en zet het deksel op de pan. Zet de pan in de oven en laat anderhalf uur smoren op 170°C.

Schil de appelen en de mierikswortel. Rasp de appelen en mierikswortel naar smaak in een kom. Verfris met het sap van een halve citroen.

Werk het rundvlees af met flink wat gesnipperde peterselie en serveer met het pittige bijgerecht.

Bereidingstip
Grote stukken groenten zijn top in dit gerecht, waarom? De gaartijd is vrij lang en te klein gesneden groenten dreigen tot moes te koken. Grote stukken zorgen voor een heldere jus.

bron: http://www.lekkervanbijons.be/
verschenen op : 15/12/2016

1 reacties

bekijk alle 1 reacties

Reageer zelf

verberg bovenstaande gegevens :
je naam en emailadres verschijnen dan niet bij je reactie.
hou me op de hoogte van reacties :
telkens iemand een reactie plaatst bij dit bericht ontvang je een e-mail.
tekens over.
gezondheid.be op Facebook

pub