Knolseldersoep met varkensreepjes en rode biet

recepten Knolselder is de verdikte eetbare wortel van de selderplant. De knol heeft een lichtpaarse tot witte of gele kleur. Vanbinnen is de knolselder romig wit. Je kan hem zowel koud als warm eten en de smaak is pittig, lekker kruidig en aromatisch.

vlam-knolseldersoep-rodebiet-350.jpg

Ingrediënten

  • 250 g aardappelen, geschild en in stukjes gesneden
  • 250 g knolselder, geschild en in stukjes gesneden
  • 1 wit van prei, in stukjes gesneden
  • 2 el vetstof
  • 1 dl witte wijn
  • 6 à 7 dl kippenbouillon
  • 2 dl (light)room
  • zwarte peper en zout
  • 1 rode biet, geschild en ultra fijn gesneden
  • 1 el bladpeterselie fijngesneden
  • 200 g varkensreepjes

Recept

Stoof de aardappel, knolselder en prei in boter. Voeg er de wijn aan toe. Giet de bouillon erbij en laat alles 20 minuten koken onder deksel.
Voeg er de room aan toe en breng opnieuw aan de kook. Mix de soep met een staafmixer tot een gladde soep. Giet de soep door een zeef. Breng op smaak met peper en zout.

Meng de rode biet met peterselie en smaak af met peper en zout.

Kruid de varkensreepjes en bak ze kort rondom.
Doe de varkensreepjes in 4 kommetjes. Giet er de soep over.

Werk af met de rode biet.

Bereidingstip
Serveer gekookte aardappeltjes bij deze klassieke ovenschotel van vis met prei.

Laatst bijgewerkt: mei 2020

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram