Apothekers sensibiliseren voor vaccinatie tegen griep en pneumokokken

Laatst bijgewerkt: December 2016 | 2 reacties
medic-uitleg-apoth-170-400_09.jpg

nieuws Het Vlaams Apothekers Netwerk (VAN) is gestart met een sensibiliseringscampagne in verband met griep- en pneumokokkenvaccinatie.

Alle apothekers in Vlaanderen krijgen van het Vlaams Apothekers Netwerk (VAN) materiaal om de patiënten die bij hen over de vloer komen te sensibiliseren om zich te laten vaccineren tegen griep en/of een pneumokokkeninfectie. De VAN vindt dat de apothekers een actieve(re) rol te spelen hebben in het sensibiliseren van patiënten en speelt daar met deze campagne duidelijk op in. “De vaste apotheker speelt hoe langer hoe meer een belangrijke preventieve rol in het voorkomen van ziektes die vaak hoge kosten met zich meebrengen en zelfs kunnen leiden tot het overlijden van de patiënt. De huisapotheker kent zijn patiënten meestal goed en kan hen er dus gemakkelijker over aanspreken en hen motiveren om zich te laten vaccineren”, aldus het Vlaams Apothekers Netwerk.

De apothekers kregen folders waarin het belang van een vaccinatie wordt uitgelegd. Aan de hand van hun software kunnen ze patiënten aanspreken die behoren tot de risicogroepen die best tegen griep gevaccineerd worden. Op de website van het VAN wordt in enkele filmpjes uitgelegd hoe de apothekers dat gesprek best aanpakken.

2 reacties

Apothekers sensibiliseren voor vaccinatie tegen griep en pneumokokken

door anoniem, 22 December 2016 om 08:51

Opgepast mensen de fabriek moet draaiende blijven ivm vaccinaties. Meer en meer mensen zijn ervan bewust dat vaccineren schadelijk kan zijn zie www.vaccinatieschade.be . Kinderen die geen vaccinaties meer krijgen zijn minder zien nu en later.

Apothekers sensibiliseren voor vaccinatie tegen griep en pneumokokken

door Hilde, 22 December 2016 om 08:22

Allemaal goed en wel maar dan zouden er tusen komsten moeten zijn ,want als je en vacinatie van pneumokokken krijgt kost dat 75€ en nog is 6 weken later 25 € want die vacinatie bestaat uit 2 inspuitingen en word niet terug betaald .Helaas ondervinding!

bekijk alle 2 reacties

Reageer zelf

verberg bovenstaande gegevens :
je naam en emailadres verschijnen dan niet bij je reactie.
hou me op de hoogte van reacties :
telkens iemand een reactie plaatst bij dit bericht ontvang je een e-mail.
tekens over.
pub