Over roken: Stoppen met roken doe je zélf!

Laatst bijgewerkt: June 2015 | 2 reacties
stoppen-met-roken.jpg

boeken/interviews Het aantal rokers stijgt weer. Evenals het aantal mensen dat probeert te stoppen met roken. Voor wie een eind wil maken aan zijn verslaving, zo wordt gezegd, geldt eigenlijk maar één remedie: hij of zij probeert verder van de sigaretten af te blijven. Daarmee lijkt de kous af. Wie zo het roken kan laten, noemt zich algauw een 'niet-roker'. In vele gevallen blijft echter de hunker naar een sigaret. Voor deze 'niet-rokende rokers' blijft de drang om te hervallen reëel. In dit boekje toont dr. Mommaerts aan dat de wil om te stoppen essentieel is. Wie wil stoppen met roken, moet allereerst een niet-roker worden in zijn hoofd. Hij of zij moet er zelf van overtuigd raken dat niet-roken aangenamer is dan wél roken. Stoppen met roken doe je zélf begeleidt de roker op die weg. Het boekje toont stap voor stap aan hoe je een échte 'niet-roker' wordt. Met deze gids in de hand ben je allang gestopt, nog voor je laatste sigaret is uitgedoofd.

Eerste twee delen uit een nieuwe reeks: praktisch bruikbare gidsen op het gebied van de gezondheidszorg
Praktische gidsen bij concrete problemen
Van de auteur van Genees jezelf!

Stoppen met roken doe je zélf! - J.-L. Mommaerts - Uigeverij Lannoo - (ISBN: 90-209-4188-7 - Verkoopprijs:11,95 EUR - Aantal pagina's: 112)

alle artikels over roken op gezondheid.be


verschenen op : 23/02/2004 , bijgewerkt op 17/06/2015

2 reacties

IK ben gestopt met roken

door Anke, 1 February 2006 om 17:32

Hallo Ellen, Het is wat laat, maar toch wil ik alsnog reageren op je berichtje. Ik hoop dat je nog steeds een niet-roker bent. ik ben twee weken geleden gestopt, na in het verleden verschillende (mislukte) stoppogingen te hebben gedaan. Nu ben ik samen met 3 vriendinnen gestopt, en we steunen elkaar wanneer het wat moeilijk wordt. want zoals jij het al zei, het ís gewoon best wel moeilijk af en toe, ook al weet je waarvoor je het doet. maar ik houd vol! Ooit komt er een dag dat ik 's avonds tot de ontdekking kom, dat ik helemaal niet aan een sigaret heb gedacht. Daar ben ik van overtuigd, ik ben in ieder geval op de goede weg. Ik wens jou ook veel succes verder. groetjes, Anke

IK ben GESTOPT met roken

door ellen, 21 December 2005 om 12:21

Ik ben 25 jaar en ben beginnen roken op mijn 14 jaar. Vlak voor ik stopte rookte ik +/- 15 sigaretten per dag en in de weekend vaak meer dan een pakje. Ik heb van de ene dag op de andere gewoon de knop omgedraaid!!! Van de ene moment op de andere besloot ik NIET langs de winkel te gaan om dat pakje te gaan halen, en toen ik er 's avonds terug voorbij reed dacht ik: " ik heb het nu toch al een hele dag volgehouden, waarom zou ik het niet langer kunnen volhouden ???" En nu zijn we een maand verder en ik ben nog steeds gestopt!Lang is het nog niet, maar je moet ergens beginnen hé! Stoppen met roken is niet moeilijk wanneer je er zelf achterstaat! Ik heb geen hulp- of vervangingsmiddelen nodig gehad! Gewoon karakter en de wil volstond voor mij. En neen, het is niet makkelijk! Want de eerste keer na je eten je sigaretje moeten missen en wanneer je op een feestje bent moet je je een houding kunnen geven zonder die sigaret tussen je vingers, .... En neen, je houdt dat geld niet opzij, en je conditie wordt niet van de ene dag op de andere veel beter en die hoest 's morgens is ook niet na de eerste dag weg! Maar je weet wel dat wat je gedaan hebt je op langere termijn goed zal doen en dat het de moeite waard is dat je gestopt bent. En met die gedachte weet ik dat ik het ga volhouden!

bekijk alle 2 reacties

Reageer zelf

verberg bovenstaande gegevens :
je naam en emailadres verschijnen dan niet bij je reactie.
hou me op de hoogte van reacties :
telkens iemand een reactie plaatst bij dit bericht ontvang je een e-mail.
tekens over.
pub