Nieuwe website over urticaria of netelroos

Laatst bijgewerkt: October 2015 | 4 reacties
free-_Urticaria_3.jpg

nieuws

De Belgische patiëntenvereniging Allergienet ontwikkelde een een gespecialiseerde website met relevante informatie over netelroos of urticaria en een aantal hulpmiddeltjes om beter om te kunnen omgaan met de ziekte.

Urticaria of netelroos is een ernstige huidaandoening die gepaard gaat met jeuk, uitslag en vaak pijnlijke zwellingen. 20% van de bevolking krijgt gedurende zijn leven wel eens te maken met Urticaria. Het gaat om een veel voorkomende reactie van de huid die snel opkomende, sterk jeukende bulten en verhevenheden veroorzaakt. Vaak is netelroos van voorbijgaande aard maar voor heel wat mensen blijft de ziekte voor lange tijd actief en heeft het een ernstige impact op hun levenskwaliteit. In België zouden 50.000 mensen lijden aan een chronische vorm van deze ziekte

Netelroos is soms allergisch van aard en kan een gevolg zijn van huidcontact met een allergeen of door het nuttigen van voedsel waar men allergisch voor is. Maar meestal is er geen aantoonbare oorzaak. Bovendien kunnen de beschikbare behandelingen de ziekte niet genezen, maar de symptomen wél doen afnemen.

zie ook artikel : Urticaria of netelroos

bron: www.urticaria.be
verschenen op : 16/10/2015 , bijgewerkt op 15/10/2015

4 reacties

Nieuwe website over urticaria of netelroos

door Jo Housmans, 19 October 2015 om 22:34

Vervolg 2: Allereerst: Yakult helpt alleen als maag-darmstelsel, waar artsen niet snel aan denken, oorzaak is! Yakult grijpt m.i. in bij de bron van het kwaad, waar pillen slechts aan symptoombestrijding doen (uitspraak specialist!).

Nieuwe website over urticaria of netelroos

door Jo Housmans, 19 October 2015 om 22:07

Vervolg: Tevens ken ik nog 3 andere pers. die baat hebben bij Yakult, 2 zijn zelfs helemaal ervan verlost. Zij hadden geen Quincke's oedeem. Wel dagelijks innemen, bacteriën verdwijnen met ontlasting. Na 1 wk verbetering, na 4-6 wkn max.. SUCCES ALLEMAAL!

Nieuwe website over urticaria of netelroos

door Jo Housmans, 19 October 2015 om 21:56

Ik had16 mnd netelroos en Quincke oedeem, zat soms helemaal vol. Alle onderzoek negatief. Neem nu 9 wk Yakult, geen pillen. Ben voor 95% netelroos-vrij, oedeem 50%. Ik neem extra Yakult bij optreden oedeem. Kan geen kwaad, is voedingsmiddel, info fabrikant

bekijk alle 4 reacties

Reageer zelf

verberg bovenstaande gegevens :
je naam en emailadres verschijnen dan niet bij je reactie.
hou me op de hoogte van reacties :
telkens iemand een reactie plaatst bij dit bericht ontvang je een e-mail.
tekens over.
pub