Kunt u allergisch zijn voor paaseieren?

Laatst bijgewerkt: March 2015 | 1 reacties
123-paasei-chocol-snoep-30-15.jpg

tips Sommige paaseieren kunnen allergenen bevatten, zoals gluten of nootjes. De aanwezigheid van allergenen moet altijd worden vermeld op de verpakking.

Het kan hier bijvoorbeeld gaan om:
• Cacao
Allergie tegen cacao, cacaoproducten en chocolade komt vrij veel voor.
• Eieren of eiproducten (albumine)
Worden gebruikt in sommige vullingen.
• Gluten
Deze stof komt voor in granen zoals tarwe, gerst, haver en afgeleide producten ervan. Sommige ingrediënten van paaseieren kunnen gluten bevatten.
• Gedroogde vruchten, noten
Veel paaseieren bevatten noten, hazelnoten, amandelen, ... Mensen die allergisch zijn voor noten, kunnen dus ook allergisch reageren op paaseieren.
• Melk (lactose, melkeiwit, ...)
Zuivelproducten worden veel gebruikt in (gevulde) paaseieren. Soms kunnen sporen van melkproducten ook in donkere chocolade voorkomen, weliswaar in minieme hoeveelheden.
• Nikkel
Cacao en chocolade bevatten van nature vrij hoge nikkelgehaltes. Mensen met een contactallergie voor nikkel, kunnen ook allergisch reageren wanneer ze chocolade eten.

Anderzijds is nooit aangetoond dat chocolade acne of migraine zou uitlokken of verergeren.

1 reacties

allergisch voor paaseieren?

door Rita De Bruyne, 3 April 2015 om 08:14

Geachte De laatste zin in het artikel luidt: anderzijds is het nooit aangetoond dat chocolade acne of migraine zou uitlokken of verergeren. Wel, ik kan u verzekeren dat dat bij mij wel het geval is. Ik lijdt aan voedselintollerantie en alles waar bv. sulfiet in zit (en dat is veel) daar krijg ik migraine van. Het is begonnen met wijn en chocolade. En langzaam verergert tot ik zelf heb moeten uitvinden wat het eigenlijk was. Een allergoloog kon geen allergie vinden. (allergie of intollerantie is niet hetzelfde en toen ik me liet onderzoeken, was intollerantie nog niet echt gekend. Als ik bv. een suikerboon met chocolade eet en dat 2 dagen na elkaar (een enkele!) heb ik migraine. Zeker niet van de eventuele sporen van noten, want ik eet elke dag noten. Ik kan ook geen slagroom verdragen. Melk en yougurt wel, van slagroom ben ik binnen het half uur ziek (overgeven en diaree) Ik sta in de winkel dus constant de ingrediënten labels te lezen of ga naar het natuurhuis, want bv. gedroogde abrikozen in de winkel (mooi oranje) maken me doodziek. En dus ook chocolade. Wel ingrediënt het precies is in pralines of andere weet ik niet, maar leuk is het niet. (Wel goed voor de lijn) :) Groetjes, Rita De Bruyne

bekijk alle 1 reacties

Reageer zelf

verberg bovenstaande gegevens :
je naam en emailadres verschijnen dan niet bij je reactie.
hou me op de hoogte van reacties :
telkens iemand een reactie plaatst bij dit bericht ontvang je een e-mail.
tekens over.
pub