Bloemkool quiche
recepten
Ingrediënten
Ca 300 gr Quichedeeg
1 ui of 3 sjalotten
30 g boter
1 ei
1 eigeel
150 ml room
zout, peper
een paar eetlepels geraspte parmesaanse kaas en gruyère
1 bloemkool
Maak een quichedeeg en bak deze even voor in de oven gedurende een kwartier: blind bakken met behulp van een stuk ingevet bakpapier (de ingevette kant op het deeg) en daar bovenop gedroogde bonen, erwten of pasta.
Fruit de uien in de boter en verdeel deze over de bodem van de quiche.
Snij de bloemkool in roosjes en kook deze even kort in een stoompan (ca 5 minuten).
Schakeer de roosjes zo dat ze net boven de rand van de quiche uitkomen.
Klop het ei met de eidooier, de room, zout en peper en giet dit over de bloemkool.
Strooi daarover heen de geraspte kaas en bak de quiche gedurende ca 40 minuten in de oven.
Serveer warm.
Uit: Christopher Lloyd, Gardener Cook, Uitgeverij: Frances Lincoln.