Verse groenten-lasagna

123-voed-toma-groent-lasag-06--15.jpg

recepten Ingrediënten

Voor de saus:
Tomatenpurée
Prei
Wortels
Groentebouillon
Knoflook
Oregano
Tomaten
Olijfolie
Knolselderij
Courgettes
Zout, peper
Honing
Basilicum

Voor de vulling: Aubergines, room, Olijfolie, Verse lasagna, Parmesaanse kaas

Voor de sla: Veldsla, schilfers Parmezaanse kaas, Balsamico-azijn, Gemalen peper, Rucola, Walnotenolie, Zout en fijngehakte knoflook

Was en borstel een grote hoeveelheid prei, selderij, courgettes en wortels schoon. Snijd de groente in kleine reepjes. Was en ontvel de tomaten, snijd ze in stukken en verwijder de zaadlijsten. Was de aubergines en snijd ze in schijven van 1 cm dik.

Roerbak de prei, selderij en wortels in een pan met een beetje olijfolie. Blus nu en dan met wat groentebouillon.
Voeg de tomaten toe en schep alles even om. Roer er dan een flinke hoeveelheid tomatenpurée door.
Laat de groente even op een laag pitje pruttelen en breng ze op smaak met zout, peper, kruiden en een klein beetje honing naar smaak. Zet de pan van het vuur.

Bak nu de aubergines in hete olijfolie en laat de plakken even uitlekken op keukenpapier.
Vet een ovenschotel in met olijfolie en maak laagjes: een laagje saus, een laagje lasagna, een laagje aubergines met daarover wat peper en zout.
De bovenste laag overdekken met crème fraiche en geraspte kaas.
Zet de schaal in de oven en bak de schotel gaar in ongeveer een uur.
Dien op, samen met een salade met bovengenoemde ingrediënten.

Uit: De eetbare Tuin, Stichting tot Behoud Buitenplaats Bingerden, juni 2003


Laatst bijgewerkt: juni 2022

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram