print 3 reacties |25.477x gelezen

Rode wijn verlengt levensduur

De laatste jaren verschijnen regelmatig studies die aantonen dat een matige consumptie van rode wijn gezond is en onder meer het risico op hart- en vaatziekten vermindert.
Volgens Amerikaanse wetenschappers bevat rode wijn een stof die de levensduur van cellen verlengt. Het gaat om resveratrol, een polyfenol die ook in onder meer pinda's en druiven te vinden is. Resveratrol zou min of meer hetzelfde effect hebben op cellen als een caloriebeperkt 'hongerdieet'.
Voorlopig is het effect van resveratrol alleen uitgetest in het laboratorium op gistcellen, maar ook reeds op wormen en vliegen. Momenteel zijn tests op muizen gepland.
Wijnen uit gebieden met extreme weersomstandigheden, zoals Chili, Australië en Argentinië, bevatten meer resveratrol dan wijnen uit onder meer Frankrijk.

verschenen op : 25-09-2003

bron: On-line versie van Nature

Meer over:   hart en vaatziekten     voedselvergiftiging     gezonde voeding     ouderen     gezond eten    

Vind je deze informatie nuttig? Deel deze dan nu:
print 3 reacties |25.477x gelezen

Reacties

wijn en gezondheid

door anoniem , 17 januari 2011 om 11:03

Er is al heel wat meer onderzoek gebeurt naar de positieve werking van resveratrol dan er in dit artikel naar voren komt. Ook op mensen en ivm verschillende f ...

lees verder »

gel en gewichtstoename in de menopauze

door anoniem , 13 april 2005 om 14:26

Hallo, ik ben 50 jaar en heb geregeld warmte opwellingen, vooral 'snachts, hierdoor slaap ik ook zeer slecht. Mijn gynaecoloog schreef een gel voor Estrua (mis ...

lees verder »

rode wijn

door anoniem , 26 september 2003 om 14:50

Klopt het ook dat gevaren van rood vlees eten - eerder kanker - worden gecompenseerd door gebruik van rode wijn? ...

lees verder »

Reageer op dit artikel

email:
naam:
verberg bovenstaande gegevens :
je naam en emailadres verschijnen dan niet bij je reactie.
onderwerp:
bericht: tekens over.
terug naar begin artikel »
pub
pub
pub