Helm op bij wintersporten helpt ernstig hoofdletsel voorkomen

Laatst bijgewerkt: November 2014 | 1 reacties
123-jongen-skihelm-170-11.jpg

nieuws Een hoofdblessure blijft een veel voorkomende blessure bij wintersporten. Het dragen van een helm vermindert de kans op een hoofdletsel met maar liefst 35%. In 2013 werden in Nederland circa 2.000 wintersporters in ziekenhuizen behandeld voor een blessure door skiën of snowboarden. Hiervan heeft zo'n 5% hoofdletsel. Daarnaast worden er nog veel blessures in het buitenland behandeld.

Het Nederlandse Veiligheid.nl heeft samen met skiverenigingen de campagne 'Gebruik je kop, Helm op' gelanceerd om skiërs en snowboarders erop te wijzen dat ze altijd een helm moeten dragen om de kans op ernstig hoofdletsel te verminderen.
Snel inschatten hoe ernstig het hoofdletsel is? Met de ‘Hoofdletsel Sport’ app willen VeiligheidNL en haar partners ervoor zorgen dat sporters en anderen op de piste bij hoofdletsel snel kunnen inschatten of het verantwoord is om iemand door te laten sporten en of het nodig is om medische hulp in te schakelen. De app is gratis te downloaden in de App Store en in Google Play.

1 reacties

Helm op bij wintersporten helpt ernstig hoofdletsel voorkomen

door anoniem, 4 December 2014 om 13:29

We gaan reeds jaren skiën en hebben het zien evolueren naar 90% die een helm op heeft. Zelf dragen we sinds 3 jaren een helm en er zijn veel voordelen bij nl. geen muts of kap die je hindert en als het regent blijf je droog.

bekijk alle 1 reacties

Reageer zelf

verberg bovenstaande gegevens :
je naam en emailadres verschijnen dan niet bij je reactie.
hou me op de hoogte van reacties :
telkens iemand een reactie plaatst bij dit bericht ontvang je een e-mail.
tekens over.
pub