Haverbrood is veilig voor coeliakie-patiënt

nieuws Haverbrood is een uitkomst voor mensen met gluten-intolerantie (coeliakie), want in tegenstelling tot tarwe, gerst en rogge bevat haver geen gluten, zo blijkt uit onderzoek aan de Universiteit Wageningen. Als haverbrood toch een allergische reactie oproept, dan komt dat door besmetting met gluten uit tarwe, gerst of rogge. Tijdens de teelt, bemesting, transport en verwerking kan haver makkelijk besmet raken met tarwe. Daarom is er veel aandacht besteed aan het opzetten van een gegarandeerd glutenvrije haverketen. Die is er sinds enkele jaren en dus kunnen coeliakie-patiënten nu veilig glutenvrij haverbrood en andere haverproducten eten.


Laatst bijgewerkt: mei 2021

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram