Drugs en urinetesting. De grote vraagtekens.

nieuws

Drugs en urinetesting. De grote vraagtekens. Een folder voor ouders.

Jaarlijks komen meer dan 6.000 mensen met hun vragen over drank, drugs, pillen en gokken bij de DrugLijn terecht. Regelmatig worden de antwoorden op een aantal vaak gestelde vragen gebundeld in een folder. In die reeks verscheen zopas “Drugs en urinetesting. De grote vraagtekens.”

De nieuwe folder is bedoeld voor ouders en geeft op een bondige en heldere manier informatie over urinetesting, een heel actueel thema. De voorbije jaren werden urinetestjes in allerlei persberichten aan ouders aangeprezen als middel om druggebruik te voorkomen of zelfs als oplossing voor mogelijk druggebruik van hun kinderen. Toch is het de vraag of een urinetest daar een kant-en-klare oplossing voor biedt.

Ook bij de DrugLijn zelf komen urinetests steeds vaker ter sprake. Meer en meer ouders die vermoeden of weten dat hun kind drugs gebruikt, overwegen om de urine van hun zoon of dochter op drugs te testen. Het is begrijpelijk dat die ouders enorm bezorgd zijn en willen weten of hun vermoeden klopt. Maar al snel duiken bij urinestests heel wat vragen op.
De nieuwe folder biedt een antwoord op een aantal daarvan: Hoe wordt urine getest? Welk resultaat kan een urinetest geven? Is een urinetest 100% betrouwbaar? Ik ken de resultaten, wat nu? Biedt een urinetest oplossingen bij druggebruik? Is er een alternatief?
De folder belicht dus zowel de technische aspecten van urinetesting als het (on)nut van urinetests en de impact ervan op de relatie en het vertrouwen tussen ouders en kinderen.

“Drugs en urinetesting. De grote vraagtekens.” wordt vanaf deze week actief verspreid. Geïnteresseerden kunnen tot eind september 2003 een gratis exemplaar aanvragen via het DrugLijnnummer 078 – 15 10 20. Nadien blijft de folder beschikbaar tegen betaling.
De DrugLijn is bereikbaar op maandag tot en met vrijdag van 12 tot 21u en op zaterdagen van 15 tot 21u. Vanaf een vast telefoontoestel bel je aan voordeeltarief.
Ook met concrete vragen over hoe als ouder om te gaan met mogelijk druggebruik van je kind, kan je op dat nummer terecht. De DrugLijn werkt strikt anoniem en objectief, wat betekent dat je als beller nooit be- of veroordeeld zal worden. Je kan ook surfen naar www.druglijn.be.


alle artikels over drugs op gezondheid.be

Lees ook: Drugs en urinetesting: inhoud folder

Laatst bijgewerkt: november 2019

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram