Kauwgom veroorzaakt hoofdpijn

Laatst bijgewerkt: February 2014 | 3 reacties
123-snoep-kauwgom-170-02.jpg

nieuws Jongeren die veel kauwgom kauwen en vaak hoofdpijn hebben, stoppen beter met de kauwgom. Onderzoek aan het Meir Medical Centre in Israël bevestigt namelijk dat het kauwen van kouwgom twee types van hoofdpijn, spanningshoofdpijn en migraine, kan veroorzaken. Het onderzoek verscheen in het wetenschappelijke tijdschrift Pediatric Neurology (www.pedneur.com/article/S0887-8994%2813%2900540-7/abstract).

Bij de studie waren 30 jongeren tussen 6 en 19 jaar oud betrokken die vaak hoofdpijn hadden en die dagelijks gedurende één tot zes uur kauwgom kauwden. Bij 19 daarvan verdween de hoofdpijn vrijwel volledig als ze gedurende één maand geen kauwgom kauwden, en bij nog eens 7 verbeterde de hoofdpijn. Toen 26 van de 30 patiënten werd gevraagd om opnieuw veel kauwgom te kauwen, kwam de hoofdpijn binnen de week terug.

Een mogelijke verklaring is dat het langdurig kauwen spanning veroorzaakt op het gewricht dat de kaak en de schedel met elkaar verbindt, waardoor de hoofdpijn ontstaat. Dat de hoofdpijn veroorzaakt wordt door de kunstmatige zoetstof aspartaam in de kauwgom, achten de onderzoekers zeer onwaarschijnlijk.


verschenen op : 19/02/2014

3 reacties

Kauwgommend van migraine afgeraken Bij mij wel!!!!!

door reinilde Cleyman, 21 February 2014 om 20:32

heb 2a3 keer per jaar vreselijke migraineaanval. Ik zou mijn hoofd tegen de muur kloppen.Kan niet liggen ,niet stil zitten ,loop als een onnozel te janken van de pijn. Het is of alle bloed door mijn hoofd naar buiten wil.Licht ,nee handen op dat hoofd en voor de ogen Naar spoed of de huisdokter voor spuiten. wel als ik het begin te voelen aan mijn wangen ,boven mijn ogen , begin ik kauwgom te knabbelen . Niet 1 maar minstens 3 in de mond om goed te kunnen bijten en alle spieren in mijn gezicht en hoofd ontspannen en de hoofdpijn verdwijnt. Ik heb altijd kauwgom mee. Nochtans deed ik dat nooit kauwgommen.Maar ik zat eens in de auto bij iemand die dat in zijn auto had staan. Voelde oei, die nare pijn is komende , ontspannen, ilde ontspannen en dacht laat mij maar eens een kauwgom nemen en ontspannen, ontspannen.... en toen merkte ik dat de spanning weggaat en het helpt steeds als ik er op tijd mee begin. Anders ben ik reusachtig verloren

Kauwgom veroorzaakt hoofdpijn

door SARO, 20 February 2014 om 11:16

't artikel laat uitschijnen dat het gaat over kauwgom met aspartaam;dit is de oorzaak van zware hoofdpijn.Weet ik uit jaren ervaring. De lobby'van aspartaam doet er alles aan om aspartaam via wetenschappers door henzelf ingeschakeld als veilig te verkopen.

Kauwgom veroorzaakt hoofdpijn

door anoniem, 20 February 2014 om 11:07

2 artikelen die over aspartaam gaan of zoals in deze over hoofdpijn en kauwgom wordt aspartaam als 'onschuldig' beaamt.Als ervaringsdeskundige en na medische onderzoeken kan ik met klem bevestigen dat het 'aspartaam' is dat (hevige) hoofdpijn veroorzaakt!!

bekijk alle 3 reacties

Reageer zelf

verberg bovenstaande gegevens :
je naam en emailadres verschijnen dan niet bij je reactie.
hou me op de hoogte van reacties :
telkens iemand een reactie plaatst bij dit bericht ontvang je een e-mail.
tekens over.
pub