Lasertherapie tegen psoriasis en vitiligo

Laatst bijgewerkt: | 9 reacties

nieuws Psoriasis en vitiligo zijn twee vrij ernstige en vooral erg vervelende huidaandoeningen. Eén van de meest effectieve behandelingen vandaag is lichttherapie met ultraviolette stralen. Nadeel is evenwel dat dit op termijn zou kunnen leiden tot huidkanker.

Op een recent congres van de American Academy of Dermatologists werden de eerste hoopvolle resultaten van een lasertherapie voorgesteld die wel de voordelen maar niet de nadelen van de lichttherapie heeft. De geteste excimerlaser werkt met zeer geconcentreerde UVB-straling waardoor een minder lange blootstelling aan de UV-stralen nodig is en ook gemakkelijker alleen de aangetaste lichaamsdelen kunnen worden bestraald. In het geval van psoriasis werd een betekenisvolle verbetering vastgesteld na een behandeling met 9 sessies gedurende drie weken. Bij vitiligo - waar de gewone behandeling met kunstmatig UVB-licht weinig resultaten oplevert - werden met de laser bij meer dan de helft van de patiënten een gehele of gedeeltelijke repigmentatie vastgesteld na twee weken behandeling.

Volgens de onderzoekers zijn de eerste resultaten zeer positief, maar dienen er nog meer studies te worden verricht voor deze therapie op grote schaal kan worden toegepast.


verschenen op : 01/09/2000

9 reacties

vitiligo

door anoniem, 26 March 2012 om 10:23

Beste, ik heb ook vitiligo, ookal van alles geprobeerd, ook de cure vitiligo oil, een jaar geprobeerd, maar hielp niet, heb er zelf bij gekregen of het daardoor is betwijfel ik nu wel maar weg gaat het zeker niet van de jaar ben ik bezig met Novitil, dit product zou vitiligo kunnen tegen houden en je natuurlijke kleur terug geven maar ook niet 100 percent, verbleking is een optie maar dan moet je al extreeme vorm hebben van vitiligo hebben zoals Michael Jackson gedaan heeft, in de zomer durf ik ook bijna nooit met t shirts lopen, mijn vriedin zelf vindt dit niet erg maar ik heb het er moeilijk mee, ik ga graag op reis maar nu wil ik gewoon niet omdat ik dit heb, hopelijk vinden ze binnen een paar jaar een middel, maar ik denk dat er niet zo veel naar gekeken wordt omdat het geen erstige ziekte is maar storende ziekte, en volgens mij zijn de meenste producten geld verspiling jammer genoeg.

vitiligo

door anoniem, 23 March 2012 om 13:56

Ik heb al vitiligo sinds mijn 17 jaar en ben er nu 59. Elk jaar gaat er meer pigment weg en ik heb het er héél moeilijk mee. Heb al verschillende therapiën geprobeerd...waaronder ook lichttherapie en verschillende zalven. Ben ook bij Dr.Van Geel in UZ.Gent geweest maar de vitiligo is te uitgebreid om de geltherapie te ondergaan. Het wordt er met de jaren niet beter op. Er wordt volgens mij niet of te weinig op gezocht om een geneesmiddel te vinden. Op internet maken ze reclame met 'Cure vitiligo oil'. Heeft iemand daar ervaring mee?

vitiligo

door anoniem, 20 May 2002 om 13:33

veel sterkte je bent niet alleen!ZIE/LVVP STEUNPUNT VLAANDEREN.BERICHT VAN 20/05

vitiligo

door anoniem, 6 May 2002 om 12:37

Ook ik heb vitiligo sinds mijn tiende. Ondertussen ben ik 85% gedepigmenteerd en nog stopt het niet. De witte vlekken zitten werkelijk overal. In mijn geval is er momenteel helemaal niks aan te doen hoorde ik op recent bezoek bij gerennomeerd huidspecialist van UZ Gent, heb ook al vanalles geprobeerd. Je leert ermee leven maar het is idd heel vervelend als anderen je aanstaren alsof je een alien bent of zo, zal wel uit onwetendheid zijn zeker?

vitiligo

door anoniem, 20 March 2002 om 20:37

ik vind het spijtig dat sommige mensen,er vies van zijn,en je zo kunnen aanstaren,vooral is het heel erg in de zomer,ik bruin heel goed heb veel pigmenten,en waar ze weg zijn is dat dan heel erg wat is de beste oplossing,ik heb ook al alles geprobeerd,

bekijk alle 9 reacties

Reageer zelf

verberg bovenstaande gegevens :
je naam en emailadres verschijnen dan niet bij je reactie.
hou me op de hoogte van reacties :
telkens iemand een reactie plaatst bij dit bericht ontvang je een e-mail.
tekens over.
pub